Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Φεστιβάλ επεκτείνει τη δραστηριότητά του κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής και της χειμερινής περιόδου με μία σειρά από ερευνητικές δράσεις και συνεργασίες με δωρεάν συμμετοχή, που απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες του χώρου των παραστατικών τεχνών (Open Plan for Artists), όσο και στο ευρύτερο κοινό (Open Plan for all). Το εργαστήριο Morphés απευθύνεται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν τα στάδια δημιουργίας ενός ενδύματος, μέσα από έναν δημιουργικό διάλογο με το Αρχαίο Δράμα.

Το εργαστήριο

 Στα πλαίσια του φεστιβάλ Αθηνών και με πηγή έμπνευσης το Αρχαίο Δράμα, η γνωστή σχεδιάστρια μόδας Ιωάννα Κουρμπέλα προτείνει ένα ξεχωριστό εργαστήριο, ανοιχτό σε όλους, χωρίς προαπαιτούμενη εμπειρία στη μόδα.

Με φυσική παρουσία στο εργαστήριο της σχεδιάστριας, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν όλα τα στάδια σχεδιασμού, δημιουργίας και εκτέλεσης ενός ενδύματος: από την ιστορία του κοστουμιού και της μόδας, τη μελέτη των υφασμάτων και των χρωμάτων έως τη σύλληψη της ιδέας, τον σχεδιασμό του πατρόν και την κοπή και τη ραφή του ρούχου.

Στο τέλος του εργαστηρίου, κάθε συμμετέχουσα /-ων θα έχει δημιουργήσει ένα πρωτότυπο ένδυμα, ενώ το σύνολο των ενδυμάτων θα παρουσιαστεί σε ένα ξεχωριστό «φεστιβαλικό» editorial γνωστού περιοδικού. H καλλιτεχνική διαδικασία πλαισιώνεται από καταξιωμένους επαγγελματίες από τον χώρο της μόδας και του θεάτρου: την εικαστικό Μαριάννα Κατσουλίδη, τη μοντελίστ Τζέλα Μητροπάνου, τη σκηνογράφο-ενδυματολόγο Μίκα Πανάγου, τη στυλίστρια Alex Petsetakis και τη διευθύντρια του περιοδικού Marie Claire Γαλάτεια Λασκαράκη.

Βοηθός στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του εργαστηρίου θα είναι η Fashion Artist, Μελισσάνθη Σπέη.

Πληροφορίες

Morphés, Εργαστήριο μόδας εμπνευσμένο από τη μορφή της Ιφιγένειας
με την Ιωάννα Κουρμπέλα
Αριθμός συμμετεχόντων: 6
Ηλικίες: 18 +
Χώρος διεξαγωγής: online και στο Ατελιέ της Ιωάννας Κουρμπέλα
Διάστημα διεξαγωγής: Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2020
Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες / -ουσες θα χωριστούν σε δύο ομάδες τριών ατόμων η κάθε μία για την διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 16 Οκτωβρίου
Δηλώσεις συμμετοχής στο http://greekfestival.gr/ergastirio-morphes-forma-prosklisis-endiaferontos/

Η συμμετοχή σε όλες τις Οpen Plan δράσεις του Φεστιβάλ είναι δωρεάν. Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος» του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.