Σήμερα,  Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 21:00 το «ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟ MEGA» τιμά τον αξέχαστο Μάνο Ξυδούς, μ΄ ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα στον σπουδαίο τραγουδοποιό με αφορμή την κυκλοφορία του album «Ο Πρίγκιπας της Δυτικής Όχθης» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη Minos Emi / Universal.

Πολλοί καλλιτέχνες, θα βρεθούν στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για να τιμήσουν τον αείμνηστο Μάνο Ξυδούς και θα ερμηνεύσουν δικά του τραγούδια όπως το «Δε θα δακρύσω πια για σένα», το «Μπορεί» και «Μόνο για ‘κείνη μη μου λες» μέχρι το «Χάθηκες Αλήτισσα», το «Λένε για μένα» και το «Με στέλνεις». Θα ακουστεί για πρώτη φορά, το ακυκλοφόρητο τραγούδι του Μάνου Ξυδούς «Πες μου τι έκανα» με τη γνήσια, λαϊκή φωνή του Νίκου Μακροπούλου.

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι: Αλντιόν, Stan Αντιπαριώτης, Βαρβάρα Αργυρού, Σταμάτης Γονίδης, Χρήστος Δάντης, Γιάννης Διονυσίου, ΕΓΩ, Κώστας Καραφώτης, Νίκος Μακρόπουλος, Χρήστος Μενιδιάτης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Έλενα Παπαρίζου, Στέλιος Ρόκκος, Έλενα Στρατηγοπούλου, Τάμτα, Χρήστος Χολίδης, Onirama, Prestige the Band.

Το σημαντικό αυτό μουσικό ταξίδι θα παρουσιάσουν ο Ρένος Χαραλαμπίδης και η Μαρία Σολωμού.

Δείτε ακόμα: «Σπίτι με το MEGA» : Αφιέρωμα στον αξέχαστο Μάνο Ξυδούς το Σάββατο, στις 21:00



Επιμελήθηκε την ενορχήστρωση στον δίσκο «Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης» και το αφιέρωμα στο «Σπίτι με το Mega»

Με αφορμή το τηλεοπτικό αφιέρωμα, αλλά και την κυκλοφορία του δίσκου, ο ενορχηστρωτής και του δίσκου άλλα και της μουσικής βραδιάς στο Mega ο μαέστρος Γιάννης Λιονάκης μίλησε στο parapolitika.gr και στον Γιάννη Ξυνόπουλο δίνοντας άγνωστες πτυχές του όλου εγχειρήματος.

«Επιμελήθηκα την ενορχήστρωση στον δίσκο που κυκλοφόρησε «Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης» αλλά και το μουσικό αφιέρωμα στο «Σπίτι με το Mega» για τον Μάνο Ξυδούς, έναν από τους τρεις δημιουργούς των «Πυξ Λαξ».



Έπεσε μια ιδέα από τον δ/ντή παραγωγής που είναι ο Δημήτρης Καρράς, που με βρήκε από το προηγούμενο καλοκαίρι και μου πρότεινε να αναλάβω την δισκογραφική δουλειά, και να κάνω τις διασκευές στα τραγούδια του Μάνου Ξυδούς.

Η ιδέα με ενθουσίασε, γιατί τον Μάνο τον γνώριζα πάρα πολλά χρόνια, τον θαύμαζα και παρακολουθούσα την πορεία του. Ήρθαμε σε επαφή με πάρα πολλούς τραγουδιστές, και όλη η προσπάθεια είχε αίσιο τέλος, και την ευχαριστηθήκαμε όλοι όσοι συμμετείχαμε.

Έπειτα, έπεσε η πρόταση να το κάνουμε Live για λογαριασμό του Mega, που θα μεταδοθεί αυτό το Σάββατο.



Ο Βασίλης Καρράς είπε το «Λένε για μένα», η Πάολα, Ρόκκος, Γονίδης, ... Η Πίτσα Παπαδοπούλου μας έκανε την μεγάλη τιμή να κάνει ντουέτο με τους Goin Throu. Θα ακουστεί για πρώτη φορά, το ακυκλοφόρητο τραγούδι του Μάνου Ξυδούς «Πες μου τι έκανα» από τον Νίκο Μακροπούλου.

Στο Live, όλοι ήρθαν που συμμετείχαν στον δίσκο, με εξαίρεση τον Βασ. Καρρά, την Πάολα και τον Δήμο Αναστασιάδη που είχαν άλλες υποχρεώσεις.

Οι κόρες του Μάνου Ξυδούς όλο αυτό το διάστημα ήταν συνεργάτες μας - βοηθοί και μας συμβούλευαν, το ευχαριστήθηκαν.



Ήταν μεγάλη μου τιμή να δουλέψω πάνω στα τραγούδια του Μ. Ξυδούς γιατί τον είχα γνωρίσει πριν φτιάξει τους «Πυξ Λαξ». Θα σας εκμυστηρευτώ ότι η πρώτη του απόπειρα να κάνει γκρουπ ήτανε μαζί μου το 1986. Αυτό το εγχείρημα δεν μας έκατσε, αλλά η επαφή μας κρατήθηκε με φιλία ενός καλού επιπέδου.

Τέλος, θέλω να αναφέρω ότι όλοι όσοι συμμετείχαν, από τους τραγουδιστές θέλησαν να δείξουν έναν άλλο εαυτό, μια διαφορετική προσέγγιση. Υπάρχουν τραγουδιστές από τελείως άλλους χώρους όπως ο Σταμάτης Γονίδης που είπε ένα εκπληκτικό τραγούδι του Μάνου Ξυδούς, που σε πρώτη εκτέλεση το είχε ερμηνεύσει ο Ψαραντώνης, κάτι εντελώς διαφορετικό από τον Γονίδη, και μάλιστα άκουσα που είπε ότι "είναι το πιο δύσκολο τραγούδι που έχω τραγουδήσει στην ζωή μου"».