«Το τραγούδι έχει κυκλοφορήσει από το «Όγδοο music group» είναι μία επανεκτέλεση του τραγουδιού του Νότη Μαυρουδή που έχει τίτλο «Πρωινό τσιγάρο» σε στίχους του Άλκη Αλκαίου. Είναι ένα τραγούδι που αποφάσισα να το ξανατραγουδήσω γιατί μου άρεσε πάρα πολύ η μελωδία του και στη συνέχεια ο στίχος του που με άγγιξε πάρα πολύ ψυχικά. Θέλω να πω ότι χρειάστηκε να πάρουμε την άδεια του κυρίου Μαυρουδή ο οποίος πρόθυμα την έδωσε και τον ευγνωμονώ.

Η αλήθεια είναι ότι όχι απλά μου έδωσε την έγκριση του για να τραγουδήσω το τραγούδι του, αλλά μίλησε και με πάρα πολύ όμορφα λόγια για την προσπάθειά μου, και γενικότερα είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που μπήκα σε αυτή τη διαδικασία».

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η Χριστιάνα Γαλιάτσου προέρχεται από το λαϊκό τραγούδι με άπειρα βίντεο στο YouTube πού όμως αυτή τη φορά λοξοκοίταξε.

«Η αλήθεια είναι ότι για μένα η μουσική δεν έχει όρια, θέλω να τραγουδάω ότι με εκφράζει και ότι αγαπώ. Ως επί το πλείστον κινούμαι στο λαϊκό τραγούδι αλλά δεν θα έλεγα ότι και στο έντεχνο, το ρεμπέτικο ή το παραδοσιακό τραγούδι, γιατί είναι ηχητικά ακούσματα πού προσεγγίζω».



Στην ερώτηση ποιο είναι το αγαπημένο σας ρεπερτόριο απάντησε χωρίς περιστροφές

«Αγαπάω τα τραγούδια από το παλιό καλό ρεπερτόριο όπως του Γιώργου Ζαμπέτα του Άκη Πάνου και του Απόστολου Καλδάρα. Στις ζωντανές εμφανίσεις μου αρέσει να συμπεριλαμβάνω τραγούδια όπως αυτά που έχουν τραγουδήσει η Μαίρη Λίντα η Βίκυ Μοσχολιού, αλλά και παλαιότερα. Εκτιμώ πολύ τραγούδια όπως της Μαρίκας Νίνου της Σωτηρίας Μπέλλου και ταυτόχρονα θα στόλιζα την εμφάνισή μου και με ποιοτικό σημερινό, δηλαδή κάτι από την αγαπημένη μου Γλυκερία ή από την Ελευθερία Αρβανιτάκη.



Στην ερώτηση αν μετά το τέλος της πανδημίας κάνει όνειρα για εμφανίσεις απάντησε ότι «δεν είμαι από τους ανθρώπους που το βάζω εύκολα κάτω έχω μάθει να δουλεύω. Νομίζω ότι εμείς οι νέοι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε παρά τις αλλαγές που γίνονται και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια και να κοιτάξουμε μπροστά. Να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο, οπότε νομίζω θα φτιάξουν τα πράγματα, ήδη έχουν αρχίσει να φτιάχνουν. Νομίζω ότι θα γίνονται από δω και πέρα όμορφα πράγματα ειδικά μέσα στο καλοκαίρι.



Για τα καλοκαιρινά της σχέδια απάντησε ότι «ετοιμάζω κάποια πράγματα δικά μου, και το καλοκαίρι αλλά θα είμαι και στο πλευρό της αγαπημένης μου Γλυκερίας, και θα κάνω και κάποιες εμφανίσεις με το Μανώλη Μητσιά τον οποίον εκτιμώ απεριόριστα και χαίρομαι που είχα την τύχη να βρίσκομαι δίπλα του. Ταυτόχρονα θα δουλεύω για να ολοκληρώσω μία νέα δουλειά τραγουδιών που θέλω να κυκλοφορήσω μετά το Σεπτέμβρη».


Πώς θέλετε να κλείσουμε αυτή τη συζήτηση την ρώτησα, μάλλον ευχάριστα απάντησε. «Θα κλείσουμε με ευχές. Να ευχηθούμε υγεία σε όλο τον κόσμο, να ευχηθούμε τύχη γιατί την χρειαζόμαστε, και πολύ μελωδικότητα και μουσική».



Κλείνοντας σκέφτηκα να την ρωτήσω αν καπνίζει γιατί το τραγούδι «Πρωινό τσιγάρο» αυτή την ερώτηση μου έφερε στα χείλη. Ποτέ, ποτέ δεν έχω καπνίσει, απάντησε. «Δεν έχει τύχει να καπνίσω ποτέ, έχει όμως ένα σωρό τραγούδια που μιλάνε για το τσιγάρο και αγγίζουν την ψυχούλα μου», κι έτσι κλείσαμε αυτή την ωραία συζήτηση.