H Δημοτική Αγορά Κυψέλης μας καλει σε μια “δίπλα-δίπλα”, ξεχωριστή καλοκαιρινή συναυλία, την Κυριακή 11 Ιουλίου και ώρα 19:00 στο θεατράκι της Φωκίωνος Νέγρη, με τη γυναικεία χορωδία Chórεs και μαθήτριες των σχολείων της Κυψέλης.

Το Side by Side είναι ένα ιδιαίτερο μουσικό project του εκπαιδευτικού πυλώνα της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, που ενδυναμωνει τις φωνές της γειτονιάς και δίνει την ευκαιρία σε μαθήτριες της περιοχής να τραγουδήσουν δίπλα σε επαγγελματίες και να παρουσιάσουν σε ευρύ κοινό ένα πολύ ιδιαίτερο μουσικό πρόγραμμα που θα μας φέρει κοντά στις ελληνικές μουσικές ρίζες.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Side by Side” ξεκίνησε στις 13 Ιουνίου, προσκαλώντας μαθήτριες των σχολείων της Κυψέλης, ηλικίας 10-15 ετών, να βρουν τρόπους έκφρασης και να πάρουν μέρος σε μια συναυλία στη γειτονιά τους.

Έτσι 15 κορίτσια και 15 επαγγελματίες χορωδοί από τις Chórεs, με μαέστρο την Χριστίνα Πουπάλου, πραγματοποίησαν εβδομαδιαίες εντατικές πρόβες στο τραγούδι και, με έντονο το αίσθημα της αισιοδοξίας και διάθεση για πειραματισμό, το project ολοκληρώνεται με ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα με ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, τα οποία παρουσιάζονται την Κυριακή 11 Ιουλίου, με ελεύθερη είσοδο.

Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.