Ένας Ιταλός καλλιτέχνης έφτιαξε ένα απίστευτο σκάφος-βιολί 12 μέτρων, το οποίο θα πλέει στα κανάλια της Βενετίας. Αν τυχόν βρεθεί κανείς, αυτό το φθινόπωρο, δίπλα στα κανάλια της Βενετίας και δει ένα τεράστιο βιολί να πλέει, δεν τον ξεγελά το μυαλό του καθώς πρόκειται για ένα νέο έργο τέχνης. Το πλωτό αυτό βιολί, σύμφωνα με το classicfm, είναι του Βενετού καλλιτέχνη και γλύπτη Livio De Marchi, ο οποίος εδώ και δεκαετίες δημιουργεί πλωτά έργα.



Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πέρασαν μήνες για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του και έχει μήκος 12 μέτρα με πλάτος 4 μέτρα.



Ο Livio De Marchi, από την πλευρά του, το περιγράφει ως το «Βιολί του Νώε». Το έργο υποστηρίζεται από την Κοινοπραξία Ανάπτυξης της Βενετίας, η οποία θέλει να γιορτάσει την ιστορική σύνδεση της πόλης με τη μουσική και να δημιουργήσει μια εξαιρετική στιγμή. Το σκάφος-βιολί θα κυκλοφορήσει επίσημα τον Σεπτέμβριο και θα ταξιδέψει γύρω από τη Βενετία. Στην καλλιτεχνική του πορεία, ο Livio De Marchi δούλεψε πρώτα στο μάρμαρο, μετά στο χαλκό και πιο πρόσφατα στο ξύλο. Έχει ολοκληρώσει μια σειρά από αυτά που ονομάζει «Giant Works».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time