Το βράδυ της Κυριακής 26 Σεπτεμβρίου, ο σπουδαίος μαέστρος και συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος παρουσίασε στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού το μουσικό έργο «Θέλει αρετή και τόλμη… το τραγούδι», με 21 επίλεκτα δημοτικά τραγούδια και ερμηνεύτρια την Ηρώ Σαΐα και ορχηστρικό σύνολο.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων θα διατεθούν στα Μουσικά Σχολεία Παλλήνης και Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Υποτροφίας «Σταύρος Ξαρχάκος».

Την Κυριακή, ολοκληρώθηκε ο τρίτος και τελευταίος κύκλος των μουσικών δράσεων στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία, με την εμβληματική συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου, ο οποίος έκλεισε τη μουσική παράσταση με τη φράση «Η μουσική είναι η παρηγοριά της αιωνιότητας».

Στο Ηρώδειο, την πρώτη δημόσια εμφάνισή του ως νέος υπουργός Τουρισμού έκανε ο Βασίλης Κικίλιας μαζί με τη σύζυγό του, Τζένη Μπαλατσινού. Το λαμπερό ζευγάρι παρακολούθησε την παράσταση και έδειχνε να το απολαμβάνει. Εκεί μεταξύ άλλων και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τη γοητευτική σύντροφό του Κέλλυ Δρίτσα. Την πρώτη δημόσια εμφάνιση έκανε και ο Αντώνης Τσαπατάκης μετά το χάλκινο μετάλλιο που πήρε στο Τόκιο. Εκεί και ο Νικόλαος Γλίξμπουργκ, ο οποίος δεν συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Τατιάνα Μπλάτνικ.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time