Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών και Παραστάσεων Χορού - ATHENS VIDEO DANCE PROJECT συμπληρώνει, φέτος, 12 χρόνια παρουσίας στο χώρο του χορού, του κινηματογράφου και των πολυμέσων.

Το AVDP12 θα πραγματοποιηθεί στις 20, 21 και 22 Δεκεμβρίου, 2021 στον κινηματογράφο Τριανόν (20-22 Δεκεμβρίου) και στο θέατρο Olvio (20 Δεκεμβρίου) στην Αθήνα. Έπειτα από μία χρονιά με online προβολές και δράσεις το AVDP θα πραγματοποιηθεί και πάλι ζωντανά.

Το πρόγραμμα


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο κύριους άξονες: To AVDP12_trianon και το AVDP12_olvio.

Στο πλαίσιο του AVDP12_trianon, θα προβληθούν 117 έργα μικρού, μεσαίου και μεγάλου μήκους από 36 χώρες, ενορχηστρώνοντας μία δημιουργική πλατφόρμα καινοτόμων έργων και αναδεικνύοντας συνέργειες μεταξύ διαφορε-ικών καλλιτεχνικών κλάδων.

Επιπλέον την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 21:30 , το AVDP12_trianon θα φιλοξενήσει και δύο παραστάσεις χορού, μία της Πετρίνας Γιαννάκου και μια των Julyen Hamilton & Μαρία Πίσιου. Επίσης, ως συνέχεια των διεθνών συνεργασιών του AVDP με Φεστιβάλ videodance του εξωτερικού θα παρουσιαστούν έργα χορού από το POOL Internationales TanzFilmFestival Berlin, Lago Film Festival, Festival Quartiers Danses, CINEDANS, Moovy Tanzfilmfestival και Films.Dance.

Στο πλαίσιο του AVDP12_olvio θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του AVDP12 με παραστάσεις χορού από νέους καλλιτέχνες και σπουδαστές Επαγγελματικών Σχολών Χορού (ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Youth, Νίκη Κονταξάκη-Νικολέττα Μπακάλη, Ακτίνα, Ραλλού Μάνου, Μαρί Χατζημιχάλη).

To AVDP12_olvio θα πραγματοποιηθεί στις 20 Δεκεμβρίου 2021 στο θέατρο OLVIO.

Τα σεμινάρια


Τέλος, θα πραγματοποιηθούν δύο σεμινάρια από τους Ιωάννη Καρούνη (PERFOMANCE lab) με θέμα την perfomance στο δημόσιο χώρο και Sarah Möller από το POOL Internationales TanzFilmFestival Berlin με θέμα το videodance (online).

Πληροφορίες
AVDP12_trianon: Κινηματογράφος ΤΡΙΑΝΟΝ, Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια)
AVDP12_olvio: Θέατρο OLVIO, Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός

AVDP12_trianon: 20, 21, 22 Δεκεμβρίου
AVDP12_olvio: 20 Δεκεμβρίου, ώρα 18:30

Εισιτήρια:
AVDP12_trianon: 7 ευρώ (ταμείο)
AVDP12_olvio: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (δελτία εισόδου κατόπιν συνεννόησης)

Πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα: www.avdp.gr