Νομίζω ότι ποτέ δεν θα σταματήσουν να ασχολούνται με την Marilyn Monroe, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Υπήρξε τόσο μεγάλο είδωλο, υπήρξε τόσο περίεργο κορίτσι και τόσο μπερδεμένη γυναίκα, που πάντα θα κυκλοφορούν ταινίες, ντοκιμαντέρ και βιβλία. Η καινούργια απόπειρα λέγεται Blonde, είναι παραγωγής Netflix και είναι διαθέσιμη από σήμερα 28 Σεπτεμβρίου 2022.

Untitled-4

Πρόσφατα είδα και ένα θαυμάσιο ντοκιμαντέρ πάλι στο Netflix (που σιχάθηκα τους Kennedy), αλλά επειδή μ’ αρέσουν οι βιογραφικές ταινίες και τρελαίνομαι για την Marilyn φυσικά και θα δω και το Blonde, αν και οι κριτικές που διάβασα δεν είναι ενθουσιώδεις. Έλα όμως που σκηνοθέτης είναι ο Andrew Dominik!

Untitled-3

Το Blonde λοιπόν, παραγωγής 2022 είναι Αμερικάνικη ιστορική, ψυχολογική δραματική ταινία που το σενάριο έγραψε και την σκηνοθέτησε ο ταλαντούχος Νεοζηλανδός Andrew Dominik, και είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Joyce Carol Oates. Το φιλμ είναι μια μυθιστορηματοποιημένη αφήγηση της ζωής και της καριέρας της Marilyn Monroe, που την παίζει η ανερχόμενη Ana de Armas.Τους δύο βασικούς αντρικούς ρόλους παίζουν ο Adrien Brody ως Arthur Miller (ο 3ος σύζυγος της Marilyn) και ο Bobby Cannavale ως Joe DiMaggio (ο 2ος σύζυγος της Marilyn).

Κάποιες πληροφορίες που ίσως πρέπει να αναφερθούν είναι ότι ανάμεσα στους παραγωγούς είναι και ο Brad Pitt, ότι την μουσική έγραψε ο Nick Cave και ότι η ταινία είναι κυρίως ασπρόμαυρη με κάποιες έγχρωμες στιγμές.

ana-de-armas-is-marilyn-monroe-in-trailer-for-director-andrew-dominiks-blonde_jyykn4
1628157475_Blonde-Netflix-shifts-the-biopic-on-Marilyn-Monroe-to-2022

Την ταινία την ετοίμαζαν από το 2010. Η παραγωγή πήρε μπροστά το 2019, μεσολάβησε ο covid και τελικά τέλειωσε τον Ιούλιο του 2021. Έκανε πρεμιέρα στο 79ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 8 Σεπτεμβρίου 2022 και στις 16 του ίδιου μήνα βγήκε για μικρή χρονική περίοδο στους κινηματογράφους.

MV5BNDk2YTA1MGYtMGNjMi00YTJlLWI1YjItMjBjOGJlZGIwZmYzXkEyXkFqcGdeQXVyODA0MjgyNzM___V1_FMjpg_UX1000_

Οι κριτικές όπως είπα είναι διχασμένες. Άλλοι μιλούν για την μέτρια απόδοση της πρωταγωνίστριας και άλλοι για την φρέσκια ματιά του σκηνοθέτη. Υπάρχουν όμως κι΄ αυτοί που έγραψαν ότι ο Dominik δεν εμβάθυνε και αρκετές φορές φλυαρεί.

Andrien__Brody

Η Ana de Armas (Marilyn) με τον Adrien Brody (Arthur Miller)

Bobby_Cannavale

Η Ana de Armas με τον Bobby Cannavale (Joe DiMaggio)

kjkjkkj

Όσον αφορά τα μαλλιά, το μακιγιάζ και τα ρούχα – τα έχουν αντιγράψει τέλεια.

Andrew_Dominik

O σκηνοθέτης της ταινίας Andrew Dominik καθοδηγεί την πρωταγωνίστρια του.

Δείτε το trailer της ταινίας Blonde