Η Μαίρη Λίντα χθες (9 Νοεμβρίου) έγινε 87 ετών και είναι ευκαιρία να πούμε κάποια πράγματα, γιατί έχουμε πήξει στο κουτσομπολιό και στις ελλιπείς ενημερώσεις.

sddefault

Κανείς από τους οικείους της δεν βγαίνει να πει μερικά πράγματα όπως ακριβώς είναι και συνεχίζονται να πλανώνται ερωτήματα. Όλοι ξέρουμε πως εδώ και κάποια χρόνια η σπουδαία τραγουδίστρια Μαίρη Λίντα βρίσκεται στο Δημόσιο Γηροκομείο Αθηνών, καθώς ένα σύνθετο πρόβλημα υγείας υποχρέωσε την κόρη της, Εύα Θεοχάρη, να τη μεταφέρει στο συγκεκριμένο ίδρυμα. Από τότε –για ακόμα μια φορά- διαβάζουμε του καθενός το μακρύ του και το κοντό του.

Κάποιοι λένε πως προσπαθεί να είναι χαμογελαστή και πηγαίνει πολύ καλύτερα, ενώ η πόρτα του δωματίου της δεν αναφέρει το όνομά της προκειμένου το ίδρυμα να την προστατέψει από επισκέψεις άλλων τροφίμων που μπορεί να την κουράσουν.

Άλλοι κατηγορούν το οικογενειακό της περιβάλλον που την έκλεισε στο Δημόσιο Γηροκομείο.

Εκφράζουν απόψεις χωρίς να ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Ζήτησα από τον πολύ καλό της φίλο (μια εποχή είχαν αρραβωνιαστεί μάλιστα) Τάκη Σαγιώρ να μου εξηγήσει τι συμβαίνει και μου έγραψε ένα σημείωμα:

- «Καλημέρα, Νίκο μου, η Μαίρη έπαθε εγκεφαλικό, έπεσε και έσπασε τη λεκάνη της. Η κόρη της την πήγε στο "Γεννηματά", την κράτησαν όσο έπρεπε και μετά την έδιωξαν! Στο σπίτι δεν γινόταν να τη φροντίσουν! Λεφτά δεν είχε για ειδικευμένη κλινική και έτσι την πήγε στο γηροκομείο. Έχει κάπως σταθεροποιηθεί η κατάσταση, αλλά δεν πολυκαταλαβαίνει (έχει κενά)…».

1557516_222719684594152_322605607_n_M

Διαβάζω επίσης, και ελπίζω να είναι αλήθεια, ότι η κόρη της δήλωσε: «Όλα παίζονται μέρα με τη μέρα. Η κατάσταση της υγείας της βελτιώνεται. Θα πρέπει να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο για να δούμε πώς θα μπορέσει να κινηθεί από εκεί και πέρα. Παρακολουθείται από γιατρούς και όλα θα πάνε καλά».

Με όλη τη δημοσιότητα που πήρε το όλο θέμα, άρχισαν να την επισκέπτονται επώνυμοι φίλοι, να διαρρέουν φωτογραφίες μέχρι και βίντεο που τραγούδησε μαζί με την Κωνσταντίνα στον προαύλιο χώρο του γηροκομείου.

Πολύ πρόσφατα έμαθα πάλι ότι δεν πάει καλά, η πνευματική της υγεία δεν είναι όπως πρέπει, λέει και φαντάζεται πράγματα που δεν ισχύουν, ξεχνάει πρόσωπα και πράγματα κ.λπ. κ.λπ.

Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά και κάποια στιγμή να βγουν να μας ενημερώσουν επίσημα γιατί αυτό το “σου είπα, μου είπες, έμαθα, μου είπαν” κ.λπ. δεν είναι πρέπον για μια τέτοια καλλιτέχνιδα. Επίσης, ας μπουν οι δικοί της και να ανεβάσουν στη Wikipedia μια κανονική βιογραφία της, γιατί αυτή που υπάρχει είναι σκέτη ντροπή.

mairi-linta-tatiana-zografou

Και για να κλείσω, θυμήθηκα ένα περιστατικό με τη Μαίρη Λίντα, γύρω στο 1998, όταν ήμουν manager του Γιώργου Μαζωνάκη, και του έκανα έναν δίσκο μόνο με διασκευές. Του είχα και το τραγούδι του Μανώλη Χιώτη «Δεν θέλω πια να ξαναρθείς» και σκέφτηκα να καλέσω τη Μαίρη Λίντα να συμμετάσχει στο κομμάτι κάνοντας φωνητικά - μόνο και μόνο για να έχω την υπέροχη φωνή της. Βρήκα το τηλέφωνό της, την πήρα, δέχτηκε με χαρά -παρόλο που θα έκανε δεύτερες φωνές- μόνο που…. «κύριε Μουρατίδη, θα πρέπει να έρθετε να με πάρετε και να με ξαναγυρίσετε στο Λουτράκι», μου είπε η γλυκιά μου.

Με την Άννα Βίσση, στη σκηνή του «Rex», όταν η Άννα την είχε καλεσμένη στο show της – ήταν η τελευταία φορά που την είδα να τραγουδάει live.

__________

Στο γηροκομείο τραγούδησε στο προαύλιο με την Κωνσταντίνα.

konnn

Επίσκεψη από την Καίτη Γκρέυ και τον Γιάννη Μπουρνέλη.

___________

Η Πωλίνα Γκιωνάκη την επισκέφτηκε και της έκανε παρέα.

_______________

Όπως και ο Τέρης Χρυσός.

___________