Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού στάθηκε, στην τελετή εγκαινίων των έργων ανάπτυξης του Ιερού Τόπου Βαπτίσεως του Ιησού Χριστού, δηλαδή του Ιορδάνη ποταμού, η οποία διεξήχθη υπό το βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντουλάχ Ιλ ιμπν αλ Χουσεΐν η υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας. 

Με την ευκαιρία της επίσκεψής της στην Ιορδανία, η Λίνα Μενδώνη πραγματοποίησε σειρά διμερών επαφών για την ενίσχυση και προώθηση των πολιτιστικών σχέσεων των δύο χωρών. 

Στη συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού Χάιφα αλ-Ναζάρ, συζητήθηκαν  διεξοδικά θέματα που αφορούν στην προστασία και την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς Ελλάδας και Ιορδανίας, αλλά και στις δυνατότητες δημιουργίας κοινών μεταφραστικών προγραμμάτων.


Με την υπουργό Πολιτισμού Χάιφα αλ-Ναζάρ

Συμφώνησαν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για δράσεις που αφορούν στις έρευνα, διαφύλαξη και προώθηση της παραδοσιακής μουσικής και των μουσικών οργάνων, καθώς και των παραδοσιακών χορών.


Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ' και η Λίνα Μενδώνη

Η Λίνα Μενδώνη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην υψηλή ποιότητα των δράσεων τόσο του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων «Φοίβος Ανωγιανάκης»- Κέντρο Μουσικολογίας, όσο και του Λυκείου των Ελληνίδων και στην τεχνογνωσία την οποία οι δύο φορείς μπορούν να μεταφέρουν στο πλαίσιο του Μνημονίου.

Εκτενώς συζητήθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης της χειροτεχνίας, όχι μόνον ως προς την προστασία των παραδοσιακών τεχνών, αλλά και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και αναπτυξιακής προοπτικής των τοπικών κοινωνιών.


Στο πλαίσιο αυτό, επισκέφθηκε το Jordan River Foundation, το οποίο δραστηριοποιείται, περισσότερο από μία εικοσαετία, με εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα διαθέτοντας χειροτεχνήματα γυναικών, εξαιρετικής λεπτότητας και τέχνης, για την οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων.


Με τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων Ναγέφ Χμέιντι αλ-Φαγέζ

Στη συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων Ναγέφ Χμέιντι αλ-Φαγέζ συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που άπτονται του θεσμικού πλαισίου και του νομικού καθεστώτος των μουσείων, της ανάδειξης και ανάπτυξης των αρχαιολογικών χώρων, της ενίσχυσης του πολιτιστικού τουρισμού, μέσω διακρατικών πολιτιστικών διαδρομών, καθώς και της δημιουργίας, στην Ιορδανία, ενός φορέα ανάλογού του.