Ο Ρένος Χαραλαµπίδης είναι δηµιουργός, σκηνοθέτης και ηθοποιός, που το τελευταίο χρονικό διάστηµα έχει απασχολήσει τον Τύπο µε τις δηλώσεις του. Η αλήθεια είναι ότι φέτος έχει κάνει τις περισσότερες τηλεοπτικές εµφανίσεις από ποτέ και είναι πάρα πολύ εξωστρεφής.

«Eίµαι πάρα πολύ καλά. Οι δηλώσεις και οι εµφανίσεις µου, αλλά και η εξωστρέφειά µου στην πραγµατικότητα είναι µέρος των επαγγελµατικών µου υποχρεώσεων, που πρέπει να επικοινωνούνται. Τα τελευταία χρόνια είµαι πολύ πιο παραγωγικός από τα προηγούµενα και πρέπει να µιλήσω πιο πολύ, για να επικοινωνήσει η δουλειά µου µε το µεγάλο κοινό. Αλλά και σαν άνθρωπος έχω αποφασίσει, µπαίνοντας πλέον στα 50, ότι πρέπει να µιλάµε, πρέπει να επικοινωνούµε, πρέπει να συναντιόµαστε», δηλώνει µε νόηµα στο «S» για τη δουλειά του, που, όπως λέει, πάει καλά. «Nαι, δόξα τω Θεώ. Πολύ πρόσφατα ολοκληρώθηκε στη Λυρική Σκηνή το musical “Φτηνά τσιγάρα”, που ήταν βασισµένο στην ταινία µου, µε 47 παραστάσεις sold out, ένα ρεκόρ για τη Λυρική Σκηνή».

xaralampidis
Ο Ρένος Χαραλαµπίδης, όµως, έχει και µια νέα ταινία που θα παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό. «Τώρα ολοκλήρωσα τα γυρίσµατα της πέµπτης µου ταινίας µεγάλου µήκους, που ο τίτλος της είναι “Νυχτερινός εκφωνητής” και µάλιστα θα είναι έτοιµη µέχρι την άνοιξη. Αυτό το χρονικό διάστηµα είµαι σε διαδικασία µοντάζ. Οπότε θα σιωπήσω για λίγο καιρό µέχρι να ξαναεµφανιστώ βροντοφώνως. ∆εν θέλω να πω κάτι περισσότερο για αυτήν την ταινία, κρατήστε όµως ως “τυράκι” τον τίτλο “Ο νυχτερινός εκφωνητής”. Είναι η πρώτη ταινία που γίνεται στην Ελλάδα µε θέµα το ραδιόφωνο».

Οσο για την υπόθεση και το αν αυτή σχετίζεται µε τις εκποµπές του στο «Εν Λευκώ», αφήνει το κοινό σε αγωνία. «Ολα θα βγούνε σιγά-σιγά. Αρκεστείτε σε αυτό που σας είπα. Οσον αφορά τις ραδιοφωνικές µου εκποµπές στον “Εν Λευκώ”, θέλω να ενηµερώσω ότι είµαι κάθε µέρα, 10 µε 12 το πρωί, και είναι κάτι καινούργιο που ήρθε στη ζωή µου. Είναι κάτι που το απολαµβάνω, µου πηγαίνει πάρα πολύ και έτσι βρίσκω τον εαυτό µου». «Εγώ όταν βγαίνω να µιλήσω, έχω σαν στόχο να διασκεδάσω αυτούς που µε ακούνε. ∆εν το κάνω για τον εαυτό µου, αλλά πρώτα για τους άλλους. Αν καταφέρω να τους διασκεδάσω, να τους χαλαρώσω και να τους προσφέρω µία ωραία στιγµή, τότε παίρνω απόλαυση. Ψυχανάλυση δεν κάνω δηµόσια, αλλά ούτε και ιδιωτικά, γιατί τα εν οίκω µη εν δήµω».

Οι ευχές και τα συγγνώμη κατέστρεψαν τον κόσμο. Γιατί και οι ευχές και τα συγγνώμη δίνονται πολύ εύκολα


Ο Ρένος Χαραλαµπίδης ξεχώρισε και µε την υποκριτική ερµηνεία του στα «Καλύτερά µας χρόνια». ∆εν δίστασε να σχολιάσει τον ρόλο του: «Επαιξα έναν “τυχοδιώκτη”, που όταν η χούντα είχε τη δύναµη, ήταν µε τη χούντα. Μετά γύρισε. Ισως κάθε Ελληνας βαθιά µέσα του ταυτίστηκε µε ένα µικρό κοµµάτι, που είναι του βολεµένου».

O αγαπηµένος ηθοποιός, πάντως, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο κίνηµα «#ΜeΤoo»: «Το “#ΜeΤoo” ήταν αναγκαίο. Ηταν ένα αναγκαίο επεισόδιο στην ιστορία της εξέλιξης των ανθρώπινων σχέσεων, των εργασιακών σχέσεων και των σχέσεων µεταξύ των φίλων και συναδέλφων. Ηταν µια ιστορική αναγκαιότητα. Πιστεύω ότι βαδίζει προς την ολοκλήρωσή του και προς µια νέα φάση, που δεν µπορώ να µαντέψω ποια θα είναι».

Εγώ, όταν βγαίνω να μιλήσω, έχω σαν στόχο να διασκεδάσω αυτούς που με ακούνε


Και όσο για το φινάλε της κουβέντας, είναι και αυτό ξεχωριστό, όπως άλλωστε και ο Ρ. Χαραλαµπίδης. «Θέλω να κλείσουµε µε µία φράση: Οι ευχές και τα συγγνώµη κατέστρεψαν τον κόσµο. Γιατί και οι ευχές και τα συγγνώµη δίνονται πολύ εύκολα και ό,τι γίνεται εύκολα δεν βγαίνει σε καλό».

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ''Secret'' της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 24/2