Ένα πάρκο που θα φέρει το όνομά του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και θα φιλοξενεί την προτομή του, αφιερώνει η πόλη της Αθήνας ως ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης στον σπουδαίο Έλληνα μουσικό.

Ύστερα από πρόταση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο, ο χώρος που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βουτάδων, Πειραιώς και Ιεράς Οδού -κοντά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων- μετονομάζεται σε «Πάρκο Μίκη Θεοδωράκη».

Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε ότι για τη δημιουργία της προτομής του Μίκη Θεοδωράκη, η οποία θα τοποθετηθεί στο πάρκο, ο Δήμος Αθηναίων θα προκηρύξει καλλιτεχνικό διαγωνισμό.

Οι αποφάσεις αυτές υλοποιούν τη δέσμευση που είχε αναλάβει ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2021, η δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν ο μεγάλος συνθέτης έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών.

Τις συνεννοήσεις με την οικογένεια για τον τρόπο με τον οποίο η Αθήνα θα τιμούσε το “πέρασμα” του Μίκη Θεοδωράκη στην “αθανασία”, ανέλαβε προσωπικά ο Δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης. Η οικογένεια συμφώνησε απολύτως με την επιλογή να δοθεί το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη στο συγκεκριμένο πάρκο και τη δημιουργία προτομής που θα απεικονίζει τη μορφή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αθηναίων, ήδη από πέρυσι, έδωσε, από κοινού με τον ΣΕΓΑΣ, το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη, στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας, που αποτελεί ένα από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα της πόλης.