Η Διοικητική Επιτροπή του Μουσείου Μπενάκη ανακοινλωνει το διορισμό του κ. Γιώργου Γαμπρίτσου στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Μουσείου.

Η συνεργασία αυτή, που θα ξεκινήσει άμεσα, είναι αποτέλεσμα μιας διαδικασίας, η οποία προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών και αξιόλογων ανθρώπων. Με την πολύτιμη εμπειρία του σε σημαντικές επιτελικές θέσεις αλλά και τις πολύπλευρες ικανότητές του, θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη και ευημερία του Ιδρύματος.

Ο κ. Γαμπρίτσος, παραλαμβάνει τη θέση αυτή από τον κ. Χάρη Σιαμπάνη, που υπηρέτησε το Μουσείο Μπενάκη τα τελευταία 12 χρόνια - μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για αυτό - συνεισφέροντας καταλυτικά στην ενδυνάμωσή του.

Η Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη, κ. Ειρήνη Γερουλάνου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Μετά από μια αρκετά εκτεταμένη χρονικά περίοδο επιλογής, όπου συναντηθήκαμε και κουβεντιάσαμε με πολλούς και εξαιρετικά ενδιαφέροντες ανθρώπους, είμαι σίγουρη ότι ο ΓΓ στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Μουσείου Μπενάκη είναι ο καταλληλότερος για να οδηγήσει το Μουσείο στους δρόμους της σιγουριάς και της στέρεης συγκρότησης τα χρόνια που έρχονται. Τον επιλέξαμε για την πολύτιμη εμπειρία του, για αυτά που έχει καταφέρει και γι αυτά που έχει αποδείξει. Μας συγκίνησε προφανώς πολύ και το προσωπικό του ενδιαφέρον για το Μουσείο που κρατάει πολλά χρόνια. Ο Γιώργος Γαμπρίτσος βρίσκει το Μουσείο Μπενάκη με λιγότερες αγωνίες και ανασφάλειες στην πλάτη του, από αυτές που ζήσαμε τα τελευταία δέκα -τουλάχιστον- χρόνια. Το βρίσκει πιο δυνατό. Έχει όμως να αντιμετωπίσει άλλες προκλήσεις, όχι εύκολες. Γιατί τα επόμενα χρόνια το Μουσείο Μπενάκη πρέπει να δουλέψει σκληρά για να εξασφαλίσει τη σιγουριά του μέλλοντός του. Πρέπει να κλείσει τα πρώτα 100 του χρόνια γερό, ανθεκτικό και λαμπερό, με πολλές ακόμα 100ετηρίδες μπροστά του».

gampritsos

Ποιός είναι ο Γιώργος Γαμπρίτσος

Ο Γιώργος Γαμπρίτσος μεγάλωσε στα Γιάννινα και φοίτησε στη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων. Σπούδασε στην Αμερική, και είναι απόφοιτος της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης με πτυχίο Master of Science ηλεκτρολόγου μηχανικού και μηχανικού υπολογιστών. 

Η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε στη δεκαετία του ’80 στο Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS στη Νέα Υόρκη, και συνεχίστηκε στην Ελλάδα από την έναρξη της ιδιωτικής τηλεόρασης μέχρι σήμερα. Έχει εργαστεί σε επιτελικές θέσεις στους σημαντικότερους τηλεοπτικούς και τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς στην Ελλάδα, με σημαντική προσφορά στην ανάπτυξη της ραδιοτηλεόρασης στη χώρα. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού MEGA Channel, Διευθύνων Σύμβουλος της DIGEA, καθώς και Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ το 2010.

Συνέβαλε σημαντικά στη δημιουργία και στην ανάπτυξη της συνδρομητικής τηλεόρασης στη χώρα, κατέχοντας ηγετικές θέσεις επί πολλά χρόνια στη NOVA, και αργότερα στην COSMΟΤE-TV. Έχει επίσης διατελέσει ειδικός σύμβουλος και μέλος διοικητικών συμβουλίων σε διεθνείς και σε ελληνικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις.
Τα τελευταία χρόνια, ξανά από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ, ηγήθηκε με επιτυχία της ολικής επανεκκίνησης και αναμόρφωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Στα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνονται η ιστορία και ο πολιτισμός, η πολιτική και η οικονομία, οι επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις, και ο ρόλος τους στη διαμόρφωση του ανθρώπου και στην εξέλιξη των κοινωνιών.