Ο Διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, Νίκος Σταμπολίδης, έκανε λόγο για «προσβολή» του Βρετανικού Μουσείου αναφορικά με την επίδειξη μόδας που έλαβε χώρα κατά τα μέσα Φεβρουαρίου, τονίζοντας πως «δεν θα το έκανα ποτέ αυτό», σε συνέντευξη στην ΕΡΤ που προβλήθηκε απόψε (5/2).

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταμπολίδης επεσήμανε πως «το Βρετανικό Μουσείο έχει ανάγκη από 1 δισ. στερλίνες και επομένως, κοιτάζει να νοικιάζει τους χώρους του, με έναν τρόπο που τον θεωρώ προσβλητικό. Βλέπω τις εικόνες και στρέφουν τα νότα τους, στην αισθητική. Αυτό ήδη προκαλεί και εγώ δεν θα το έκανα αυτό».

Σταμπολίδης για Γλυπτά: "Αν δεν ήμουν αισιόδοξος για την επιστροφή τους, δεν θα ήμουν εδώ"

Αποστέλλοντας μήνυμα αισιοδοξίας αναφορικά με το ενδεχόμενο επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ο Νίκος Σταμπολίδης υποστήριξε πως «αν δεν ήμουν αισιόδοξος για την επιστροφή τους, δεν θα ήμουν εδώ.

Όλη η παγκόσμια κοινότητα κόπτεται ότι πρέπει να επανενωθούν. Αν κόψω τα μέλη σας και μείνει ο κορμός σας, αυτό είναι βαρβαρότητα. Όπου και να τα πάτε, ακόμη και στο καλύτερο Μουσείο του κόσμου, με τα καλύτερα LED φώτα να τα φωτίσετε, δεν θα έχουν ποτέ το βιωματικό κομμάτι των εποχών του φωτός με Πανσέληνο, πρωί – απόγευμα και τις διαφορετικές εποχές που έχει κάθε εποχή. Το Μάρμαρο μονάχα εδώ αντανακλά το φως. Υπάρχει ολόκληρη έκθεση για τον τρόπο με τον οποίο θα τοποθετηθούν στο Μουσείο».

«Οι περισσότεροι επισκέπτες στέκονται ιδιαίτερα στον Παρθενώνα. Ο Μοσχοφόρος αποτελεί μοναδικό έργο. Η ανακάλυψη της αλήθειας του Ομήρου ήταν πολύ σημαντική. Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι ο άνθρωπος πρέπει να σκέφτεται με τον τρόπο της εποχής του.

Το Μουσείο Ακρόπολης είναι ένα λυχνάρι που όπου το βάλεις, φέγγει. Ο Δημήτριος Παντερμαλής πέρασε διά πυρός και σιδήρου για να γίνει αυτό πραγματικότητα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σταμπολίδης.