Στην ατμόσφαιρα της κρυφής γοητείας του γκροτέσκο θα μας μυήσει το σουηδικής καταγωγής gender fluid Karin Dreijer που έρχεται ως Fever Ray στις 14 Ιουλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, για μία σπάνια ζωντανή μουσική παράσταση, αποδεικνύοντας ότι η μουσική τόλμη και φαντασία δεν έχουν όρια.

Με έναν πολύτιμο δίσκο στα μπαγκάζια του, το Radical Romantics - ένα από τα πιο αυθεντικά και ριζοσπαστικά μουσικά project των τελευταίων χρόνων που βρέθηκε σε πολλές μουσικές λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ της περσινής χρονιάς - το Karin Dreijer κάνει στάση στην Αθήνα.

Οι Fever Ray δεν είναι γνωστοί μόνο για τη μουσική τους, αλλά και για την τολμηρή αισθητική του έργου τους το οποίο μοιάζει περισσότερο με ένα μανιφέστο πάνω στην ύπαρξη ως πολιτική πράξη. Στo επίκεντρο των show των Fever Ray είναι τα ζητήματα της ταυτότητας, της έκφρασης του φύλου και της σεξουαλικότητας μέσα από punk σκοπιά και goth αισθητική.

Η ατμόσφαιρα μιας «βικτoριανής» εποχής αναβιώνει μαζί με την παρακμιακή ατμόσφαιρα του μεσοπολέμου. Σπαρακτικές φωνές, ρευστή σεξουαλικότητα, μεταμφιέσεις, παιχνίδια ρόλων συνθέτουν μια εικόνα όπου όλα είναι γελοία και τρομακτικά ταυτόχρονα. Όπου όλα μπορεί να συμβούν. Ή να μη συμβούν. Η στοιχειωμένη disco των Fever Ray παίζει με το φως και το σκοτάδι και νοηματοδοτεί εκ νέου τα τραγούδια της μπάντας που νομίζαμε ότι ξέρουμε, αλλά θα ακούσουμε ξανά από την αρχή.

Ο τελευταίος δίσκος των Fever Ray γέννησε έναν ανώνυμο non binary χαρακτήρα μέσα από τα μάτια του οποίου βλέπουμε τον έρωτα από πολλές οπτικές γωνίες - πράγμα που θα βιώσει και το ελληνικό κοινό παρακολουθώντας την παράστασή τους στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λυκαβηττού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
FEVER RAY
14 Ιουλίου 2024
Δημοτικό Θέατρου Λυκαβηττού
Η προπώληση εισιτηρίων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 1 Απριλίου στις 14.00 στο δίκτυο more.com