Φρενίτιδα για τους Metallica: Ουρά και πολύωρη αναμονή στην Τεχνόπολη για αναμνηστικό - Αλλαγές στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ, "παράταση" στον Ηλεκτρικό (Βίντεο)
Άνθρωποι κάθε ηλικίας
Πολλοί θαυμαστές των Metallica μαζεύτηκαν στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, προκειμένου να αποκτήσουν memorabilia του θρυλικού συγκροτήματος
Event περιωπής είναι η συναυλία των Metallica το βράδυ του Σαββάτου 9 Μαΐου στο ΟΑΚΑ και αυτό αποδείχθηκε με την ουρά και την πολύωρη αναμονή θαυμαστών τους στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, για αναμνηστικά. Συγκεκριμένα, είχε στηθεί στο χώρο pop-up κατάστημα και οι θαυμαστές τους, που δεν είναι μόνο... boomers και milenials, αλλά και από την Gen Z, ου μην και την... Gen A, περίμεναν, χρονικό διάστημα που έφτασε ως και τις πέντε ώρες, προκειμένου να αποκτήσουν προϊόντα, τα οποία δεν διατίθενται προς πώληση με το σωρό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για είδη από την περιοδεία τους, αλλά και συλλεκτικά. Το Orange Press Agency συγκέντρωσε διαφορες μαρτυρίες, με πιο εντυπωσιακές αυτές μαθητών που ετοιμάζονται για τις πανελλήνιες: «Ακούω Metallica από πολύ μικρή ηλικία και παραμένουν η αγαπημένη μου μπάντα εδώ και χρόνια. Ο πατέρας μας άκουγε Όζι Όσμπορν και έτσι μας μετέδωσε αυτή τη μουσική κουλτούρα». Επίσης, φαίνεται ότι παίζουν ρόλο και στο διάβασμά τους, αλλά και τη διαχείριση του άγχους: «Μας αποφορτίζει. Ξεκινάω τη μέρα μου και διαβάζω με Metallica».
Διαβάστε: Metallica: Χαμός στην Τεχνόπολη από fans - Ατελείωτες ουρές για το pop up store
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, στη Γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) θα υπάρξει παράταση της κυκλοφορίας έως τη λήξη της συναυλίας, με τα δρομολόγια να προσαρμόζονται ανάλογα με τη ροή αποχώρησης των θεατών. Παράλληλα, θα δρομολογηθούν επιπλέον συρμοί για την ενίσχυση της εξυπηρέτησης.
H ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ
«Σας ενημερώνουμε, πως το βράδυ του Σαββάτου 9 Μαΐου, για την εξυπηρέτηση των θεατών της συναυλίας Metallica στο ΟΑΚΑ, θα υπάρξει,ανάλογα με τη ροή αποχώρησης των θεατών, παράταση κυκλοφορίας στη Γραμμή 1 Μετρό (ΗΣΑΠ) ως τη λήξη της συναυλίας και ενίσχυση της κυκλοφορίας με επιπλέον συρμούς. Υπενθυμίζουμε, πως το Σάββατο υφίσταται 24ωρη λειτουργία των Γραμμών 2 και 3 του Μετρό και του Τραμ και οι θεατές- επιβάτες μπορούν να κάνουν χρήση και αυτών».
Διαβάστε: Metallica: Χαμός στην Τεχνόπολη από fans - Ατελείωτες ουρές για το pop up store
Metallica: Καλύτερα με παρέα
Οι Metallica, ένα από τα πλέον θρυλικά συγκροτήματα, είναι και ένας πλοηγός αναμνήσεων και δεξιοτήτων για τους θαυμαστές τους ανά τον πλανήτη. Ένας εξ αυτών είπε ότι ξεκίνησε κιθάρα εξαιτίας τους και πως «το πρώτο κομμάτι που έμαθα ήταν το "Nothing Else Matters"». Έτσι, πήγε να τους δει στην Πράγα, σε συναυλία. Άλλος, πιο... παλιός, φαν είπε ότι η αναμονή δεν είναι τόσο σαδιστική, καθώς μοιράζεται την αγάπη για το συγκρότημα με τους υπόλοιπους. Θυμήθηκε, επίσης, πως η τελευταία φορά που τους είδε live ήταν το 2010. Τότε, στην Αθήνα, κάτι που τον οδήγησε στο Λονδίνο για δύο συναυλία. Επίσης, ισχυρίστηκε πως πρόκειται για συγκρότημα που δεν κουράζει: «Έχουν εξαιρετικά κομμάτια με τα οποία έχουμε μεγαλώσει και δεθεί». Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι το συναισθηματικό δέσιμο μετράει περισσότερο από τη δεξιότητα: «Υπάρχουν μπάντες που σε ακολουθούν για πάντα».Αλλαγές στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ λόγω Metallica, παράταση στη λειτουργία του Ηλεκτρικού
Η ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα λειτουργίας των μέσων σταθερής τροχιάς το βράδυ του Σαββάτου (09.05.2026), προκειμένου να εξυπηρετηθεί η μεγάλη ροή επιβατών μετά τη συναυλία των Metallica στο ΟΑΚΑ.Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, στη Γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) θα υπάρξει παράταση της κυκλοφορίας έως τη λήξη της συναυλίας, με τα δρομολόγια να προσαρμόζονται ανάλογα με τη ροή αποχώρησης των θεατών. Παράλληλα, θα δρομολογηθούν επιπλέον συρμοί για την ενίσχυση της εξυπηρέτησης.
H ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ
«Σας ενημερώνουμε, πως το βράδυ του Σαββάτου 9 Μαΐου, για την εξυπηρέτηση των θεατών της συναυλίας Metallica στο ΟΑΚΑ, θα υπάρξει,ανάλογα με τη ροή αποχώρησης των θεατών, παράταση κυκλοφορίας στη Γραμμή 1 Μετρό (ΗΣΑΠ) ως τη λήξη της συναυλίας και ενίσχυση της κυκλοφορίας με επιπλέον συρμούς. Υπενθυμίζουμε, πως το Σάββατο υφίσταται 24ωρη λειτουργία των Γραμμών 2 και 3 του Μετρό και του Τραμ και οι θεατές- επιβάτες μπορούν να κάνουν χρήση και αυτών».
En