Βασίλης Μπισμπίκης: Αυτά είναι τα δύο έργα που θα παρουσιάσει φέτος τον Χειμώνα στον Τεχνοχώρο Cartel στο Αιγάλεω (Εικόνες)
Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο
Η Ομάδα Cartel του Βασίλη Μπισμπίκη επιστρέφει δυναμικά στη νέα θεατρική χρονιά με δύο από τις μεγάλες επιτυχίες της, τον "Σωσμένο" του Έντουαρντ Μποντ και το "Άνθρωποι και Ποντίκια" του Τζον Στάινμπεκ
Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο θα ξεκινήσουν τα δυο θεατρικά έργα που σκηνοθετεί ο Βασίλης Μπισμπίκης με την Ομάδα Cartel στο δικό του θέατρο, τον Τεχνοχώρο Cartel στη Λεωφόρο Κηφισού στο Αιγάλεω, τα οποία παρουσιάζουν δύο διαφορετικούς κόσμους που συνομιλούν με το σήμερα.
Βασίλης Μπισμπίκης: Τα δύο έργα που θα παρουσιάσει φέτος τον Χειμώνα στον Τεχνοχώρο Cartel
Μετά από μια σεζόν συνεχόμενων sold out και θερμής ανταπόκρισης από κοινό και κριτικούς, η Ομάδα Cartel επιστρέφει δυναμικά στη νέα θεατρική χρονιά με δύο από τις μεγάλες επιτυχίες της. Από τις 15 Οκτωβρίου, ο «Σωσμένος» του Έντουαρντ Μποντ επιστρέφει στη σκηνή, ενώ από τις 12 Νοεμβρίου ακολουθεί το «Άνθρωποι και Ποντίκια» του Τζον Στάινμπεκ, η εμβληματική παράσταση της Ομάδας Cartel, που επέστρεψε την περασμένη σεζόν και γνώρισε ξανά τεράστια επιτυχία. Δύο έργα, δύο διαφορετικοί κόσμοι που συνομιλούν με το σήμερα και δύο παραστάσεις που φέρουν το ιδιαίτερο σκηνοθετικό αποτύπωμα του Βασίλη Μπισμπίκη και τη σταθερή καλλιτεχνική ταυτότητα της Ομάδας: ένα θέατρο πολιτικό, άμεσο και βαθιά ρεαλιστικό, που αναζητά τη θεατρική εμπειρία έξω από τις συμβατικές σκηνές και μέσα στην πραγματικότητα της πόλης.
ΣΩΣΜΕΝΟΣ - του Έντουαρντ Μποντ
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μπισμπίκης 15 Οκτωβρίου – 8 Νοεμβρίου Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21.00
Γραμμένος το 1965, ο «Σωσμένος» (Saved) του Έντουαρντ Μποντ συγκλόνισε το βρετανικό κοινό με τη σκληρότητα της γλώσσας και την ωμή απεικόνιση της βίας. Η πρώτη παρουσίασή του στο Royal Court Theatre του Λονδίνου βρέθηκε στο επίκεντρο μιας ιστορικής σύγκρουσης γύρω από τη θεατρική λογοκρισία στη Βρετανία.
Η δράση του έργου εκτυλίσσεται σε μια εργατική συνοικία, σε έναν κόσμο κοινωνικής περιθωριοποίησης, αποξένωσης και συναισθηματικής ένδειας. Νέοι άνθρωποι χωρίς προοπτική, οικογενειακές σχέσεις που έχουν χάσει τη δυνατότητα επικοινωνίας και μια βία που δεν εμφανίζεται ως ατομική παρέκκλιση, αλλά ως σύμπτωμα μιας κοινωνίας που παράγει αποκλεισμό, ανισότητα και ματαίωση.
Η Ομάδα Cartel μεταφέρει τη δράση από τα αγγλικά προάστια της δεκαετίας του ’60 στη σύγχρονη Αθήνα. Ο Βασίλης Μπισμπίκης συναντά για πρώτη φορά επί σκηνής τη Λένα Κιτσοπούλου, σε μια παράσταση που εστιάζει στη νεανική επιθετικότητα, στη σιωπηλή συνενοχή του περιβάλλοντος και στη διαγενεακή μετάδοση της βίας.
Μετά τα συνεχόμενα sold out της περασμένης σεζόν, το «Άνθρωποι και Ποντίκια» του Τζον Στάινμπεκ επιστρέφει στον Τεχνοχώρο Cartel. Η παράσταση που σημάδεψε την πορεία της Ομάδας Cartel και συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση της ιδιαίτερης θεατρικής της γλώσσας συναντά ξανά το κοινό στον βιομηχανικό χώρο του παλιού εργοστασίου Μουζάκης.
Το εμβληματικό έργο του Στάινμπεκ είναι μια ιστορία διαψευσμένων ονείρων, επιβίωσης και συντροφικότητας. Στο επίκεντρό του βρίσκονται δύο εργάτες, ο Βασίλης και ο Λένος, που προσπαθούν να σταθούν όρθιοι σε έναν κόσμο που καταρρέει, διεκδικώντας το δικαίωμα σε ένα κομμάτι γης, σε ένα μεροκάματο, σε μια ζωή με αξιοπρέπεια.
Η Ομάδα Cartel μεταφέρει το έργο από την Αμερική της Μεγάλης Ύφεσης στη σύγχρονη Αθήνα του περιθωρίου και του καθημερινού αγώνα για επιβίωση. Μέσα από τη σχέση των δύο ανδρών αναδύονται η δύναμη της φιλίας και η ανάγκη για ελπίδα, αλλά και η βία του ρατσισμού, της κοινωνικής περιθωριοποίησης και της οικονομικής εξαθλίωσης.
Μια σκληρή, ωμή και βαθιά ανθρώπινη παράσταση, μέσα από τη ρεαλιστική και βιωματική ματιά της Ομάδας Cartel.