Από σήμερα το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό τα νέα ευρήματα από το περίφημο Ναυάγιο των Αντικυθήρων.

Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 20 αντικείμενα από την ενάλια αρχαιολογική έρευνα των ετών 2014 έως 2016, η οποία διεξάγεται από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων με την τεχνολογική υποστήριξη του αμερικανικού Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole.

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, σε κλειστή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα 2 Δεκεμβρίου 2016.

Στην έκθεση του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, το χρυσό δακτυλίδι που βρέθηκε στην πρώτη ανασκαφική περίοδο του 2016, δύο χάλκινα δόρατα τα οποία αποτελούν τμήματα αγαλμάτων που δεν έχουν βρεθεί ακόμα, ακέραια πήλινα αγγεία, τμήματα πολύτιμων γυάλινων αγγείων και αντικείμενα καθημερινής χρήσης από το πλήρωμα και τους επιβάτες του πλοίου τις ατέλειωτες ώρες του ταξιδιού.

Τα εκθέματα θα πλαισιώνονται από εποπτικό υλικό (βίντεο, ψηφιακά τρισδιάστατα μοντέλα ευρημάτων που δεν εκτίθενται, φωτογραφίες και σχέδια), με στόχο να δοθεί εν συντομία μία ολοκληρωμένη εικόνα του ναυαγίου και των σύγχρονων ερευνών.

Η έκθεση θα παραμείνει κλειστή στις 25/12, 26/12, 31/12/2016 και 1/1, 2/1, 6/1/2017.

Διεύθυνση: Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη (2ας Μεραρχίας 36 και Ακτής Μουτσοπούλου, Πειραιάς)