Τριάντα συνολικά έργα θα περιλαμβάνει η έκθεση «George Condo at Cycladic», που διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από τις 8 Ιουνίου μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Σταθάτου.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη ατομική μουσειακή έκθεση του George Condo στην Ελλάδα.

Η έκθεση, η οποία θα εγκανιαστεί παρουσία του καλλιτέχνη, θα περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα, γλυπτά και σχέδια που καλύπτουν τα 40 χρόνια της πορείας του.

Χωρίς να ακολουθεί την χρονολογική περιγραφή του έργου του καλλιτέχνη υπό τη μορφή ενός αναδρομικού αφιερώματος, η έκθεση «George Condo at Cycladic» θα εστιάσει στην ανάδειξη ορισμένων αντιπροσωπευτικών έργων του γύρω από την ανθρώπινη μορφή- ένα κεντρικό θέμα του σύγχρονου εκθεσιακού προγράμματος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Ο Condo – μαζί με τον Jean-Michel Basquiat, τον Keith Haring και τον Jeff Koons– συνέβαλε καταλυτικά στην αναβίωση της αναπαραστατικής ζωγραφικής στην Αμερική τη δεκαετία του ’80 και συνεχίζει να θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς γλύπτες και αναπαραστατικούς ζωγράφους μέχρι και σήμερα.

Την έκθεση επιμελείται η Αταλάντη Μαρτίνου.

Λίγα λόγια για τον George Condo

Ο George Condo γεννήθηκε στο Concord του New Hampshire στις ΗΠΑ το 1957. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και Μουσική Θεωρία στο University of Michigan στο Lowell. Η τέχνη του μπορεί να ειδωθεί ως μία πολυεπίπεδη εμπειρία που φέρνει τον θεατή σε επαφή με την ψυχολογική διερεύνηση της ανθρώπινης φύσης. Μετασχηματίζοντας στοιχεία από την ιστορία της τέχνης και αποσκοπώντας στην πραγμάτωση ενός φιλοσοφικού περιεχομένου, η ζωγραφική του Condo αποτελεί ένα σημείο πρόσβασης και εικαστικής θεώρησης του σύγχρονου κόσμου.

Έργα του βρίσκονται στα μεγαλύτερα μουσεία της Αμερικής και της Ευρώπης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

8 Ιουνίου 2018-14 Οκτωβρίου 2018

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Νεοφύτου Δούκα 4 και Βασιλίσσης Σοφίας και Ηροδότου 1, Αθήνα Τηλ. 210 7228321-3