Το Chania Rock Festival, ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Νότιας Ευρώπης και φυσικά της Ελλάδας, ανοίγει τις πύλες του για δωδέκατο χρόνο στον Προμαχώνα San Salvatore της πόλης των Χανίων.

Πολλά και διάσημα συγκροτήματα έχουν παρελάσει από το billing του CRF όλα αυτά τα χρόνια, από διάφορες πόλεις του κόσμου.

Η φετινή, διήμερη διοργάνωση, θα διεξαχθεί στις 29 και 30 Ιουνίου και ήδη ανακοινώθηκαν πολλά σχήματα που θα πάρουν μέρος.

ΣΑΒΒΑΤΟ 

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 30 Ιουνίου, headliners δεν είναι άλλοι από τους Dirkschneider, το γκρουπ με το οποίο περιοδεύει ο θρυλικός, πρώην τραγουδιστής των Accept, Udo Dirkschneider.

Την ίδια μέρα, θα παίξουν οι Σουηδοί hard rock ήρωες, H.E.A.T.

Μαζί τους θα είναι το πρώτο Γαλλικό συγκρότημα που θα εμφανιστεί στο φεστιβάλ, οι LOOKING FOR MEDUSA και οι Ιταλοί dark symphonic metallers, ASPHODELIA.

Την ημέρα ανοίγει η rock μπάντα από το Ηράκλειο της Κρήτης, οι ΑΔΑΕΙΣ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Μία μέρα πριν, την Παρασκευή 29 Ιουνίου, το Chania Rock Festival θα έχει headliners ένα συγκρότημα που έχει έδρα την Ελλάδα, αλλά καριέρα διεθνή. Οι SEPTICFLESH, λοιπόν, θα αναλάβουν τον ρόλο να κλείσουν την πρώτη μέρα του φεστιβάλ, με το συμφωνικό, ακραίο metal τους, που έχει κατακτήσει τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά την επανασύνδεσή τους πριν από 10 χρόνια.

Την ίδια μέρα, θα έχουμε τη χαρά να μοιραστούν τη σκηνή και οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, Πορτογάλοι, dark/gothic metallers, MOONSPELL. Ξεχωριστό χρώμα εκείνη την ημέρα, αναμένεται να δώσουν οι ROCK ‘N’ ROLL CHILDREN.

Εκτός αυτών των σχημάτων, την Παρασκευή 29 Ιουνίου, θα εμφανιστούν οι Ιταλοί technical death metallers, GRAVESTONE και οι συμπατριώτες μας, PERFECT MESS, που νίκησαν το διαγωνισμό «Γιώργος Μανουσέλης».