H εβδομάδα ξεκινά με "Φεστιβάλ Αναλόγιο" στο Θέατρο Τέχνης και συγκεκριμένα στη σκηνή της Φρυνίχου.

Θα παρουσιαστούν τα έργα "Είμαι" της Τζένης Κόλλια σε σκηνοθεσία Ι. Χατζηαντωνίου και "Όνειρα με τη Μαμά" της Σόνιας Ζαχαράτου σε σκηνοθεσία Έ. Φεζολλάρι με τους Εβελίνα Αραπίδη & Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη και Παναγιώτα Βλαντή & Τζένη Θεωνά αντίστοιχα.

"Είμαι"

Ό,τι οριστεί ως πραγματικό γίνεται πραγματικό στις συνέπειές του. Έτσι λένε. Κι ακόμη, λένε, πως η σκέψη είναι παντοδύναμη και ο χρόνος πανδαμάτωρ. Μα..για στάσου. Εάν εγώ είμαι που ορίζω ποια είναι η αλήθεια, αυτός ο επισκέπτης που έρχεται, μπερδεύει τις σκέψεις μου και τις οικειοποιείται, αυτός ο επισκέπτης, που λίγο πριν την σπορά της πράξης οργώνει το χώμα της απόφασης, ποιος είναι;

Ένα πρωί συνειδητοποιείς πως τόσα χρόνια συνειδητοποιούσες κι ένα βράδυ αποφασίζεις πως έχεις ήδη αποφασίσει. Τι; Πώς το δίλημμα θάρρος ή αλήθεια δεν υφίσταται. Αν θες να πλησιάσεις την ουσία σου πρέπει να υπακούς και στα δύο, λες κι είναι ένα.

Κι ίσως τότε συμφιλιωθούμε με τους δαίμονες και καταφέρουμε, πριν ο χρόνος τελειώσει, απαλλαγμένοι από τον φόβο, να πλησιάσουμε την αλήθεια.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημέρα και Ώρα παράστασης: Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου στις 18.30 - Είσοδος: 5 €

"Όνειρα με τη Μαμά"

Ένας άντρας, μια γυναίκα, ένας διάλογος. Δεν θα παρουσίαζε καμία ιδιαιτερότητα ο διάλογος, αν δεν αφορούσε τα όνειρα μιας γυναίκας. Μια γυναίκα ονειρεύεται εικόνες διάσπαρτες, εικόνες γοητευτικές αλλά και εικόνες που της γεννούν φόβο και την ακινητοποιούν. Η μάνα της, η μάνα της που δεν ζει πια, είναι μέσα στα όνειρα που ανασύρονται από το υποσυνείδητό της και τη συνταράσσουν. Ο άντρας τη βοηθά να δει τις εικόνες, να εισχωρήσει μέσα τους και, μέσα από αυτές, να ξεδιαλύνει τη σχέση με τη μητέρα της. Ο άντρας γίνεται ο ενδιάμεσος που προσπαθεί να λύσει άθελά του τα μαγικά δεσμά μάνας και κόρης. Της προσφέρει την αλήθεια μέσα από δύσκολες ατραπούς, αφού ο ενδόμυχος φόβος του παντοτινού αποχωρισμού καραδοκεί στην σκέψη εκείνης. Αφού δυσκολεύεται να δεχτεί την ευτυχία, και θρυμματίζει τις στιγμές της χαράς. Απομένει, ωστόσο, η αγαλλίαση που αποκτάται μέσα από τη γνώση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημέρα και Ώρα παράστασης: Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου στις 20.00 Είσοδος: 5 €