Τι έγινε στη συνάντηση Κασσελάκη και Τσίπρα

Ο Στέφανος Κασσελάκης, στη συνέντευξη που έδωσε στο Mega την Τετάρτη το βράδυ, αποκάλυψε πως µετά το επεισοδιακό Συνέδριο του κόµµατος συναντήθηκε µε τον πρώην πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και µοιράστηκε µαζί του την αγωνία για το µέλλον της προοδευτικής παράταξης. Αφησε µάλιστα να εννοηθεί πως ο Αλ. Τσίπρας τον στηρίζει και δεν σκοπεύει να τον υπονοµεύσει. Εγιναν όµως όντως έτσι τα πράγµατα στο ραντεβού που έκανε µαζί του ή ο ίδιος τα παρουσιάζει όπως τον βολεύουν; Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Κασσελάκης θέλησε να εξασφαλίσει ένα µορατόριουµ µε τον Αλ. Τσίπρα µέχρι τις ευρωεκλογές. Ωστόσο ο Αλ. Τσίπρας δεν του πρόσφερε εγγυήσεις µε όρους λευκής επιταγής. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε από τον Αλ. Τσίπρα να εµποδίσει την Ο. Γεροβασίλη να ηγηθεί µιας οργανωµένης εσωκοµµατικής αντιπολίτευσης προς το πρόσωπό του. «Κάτι τέτοιο µην το ζητάς από εµένα, αλλά από τον εαυτό σου», φέρεται να ήταν η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος του εξήγησε πως είναι στο δικό του χέρι η «ενότητα».

Επίσης, ο Αλ. Τσίπρας φέρεται να του διεµήνυσε πως δεν είναι «σοβαρά πράγµατα» το να µεθοδεύει την είσοδό του στη Βουλή ασκώντας πιέσεις για να παραιτηθούν όλοι όσοι προηγούνται στη σειρά του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Αραγε, τα πιστεύει;

Ηθελα να ήξερα, αυτές τις ανακοινώσεις που βγάζει η αγαπητή συνάδελφος και εκπρόσωπος Τύπου πλέον του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Κεχαγιά, τις πιστεύει; Και αναφέροµαι σε αυτή που απαντούσε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Π. Μαρινάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Στέφανος Κασσελάκης, έχοντας δουλέψει σκληρά και νοικοκυρεµένα, κατάφερε να διαπρέψει ως επιχειρηµατίας πληρώνοντας τους φόρους του, σε αντίθεση µε ανεπάγγελτα τζάκια και επαγγελµατίες της πολιτικής, που εισπράττουν ακόµη και επιδοτήσεις ελαιοπαραγωγού. Μιλάµε για απύθµενο θράσος».

Η Τζίμα δεν είναι «του ανδρός της»

Οσο βρισκόταν στη δηµοσιογραφία η Ελενα Ακρίτα, ο σύζυγός της, Γιώργος Κυρίτσης, ήταν βουλευτής της ∆ΗΜ.ΑΡ. Ουδέποτε όµως εκείνη υπέστη τη χλεύη του «ετεροπροσδιορισµού», κάτι που µε περισσή ευκολία επιχείρησε η ίδια να τροφοδοτήσει σε βάρος της συναδέλφου, Ράνιας Τζίµα, από το Mega, ρίχνοντάς τη βορά στον όχλο του ∆ιαδικτύου. Πώς; Μα, µε το να αφήνει κατινίστικους υπαινιγµούς εναντίον της, πως, τάχα µου, στο πλαίσιο της συνέντευξης που πήρε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκη, λειτούργησε ως βοηθός του ανδρός της, δηλαδή του Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού έκραξε τη Ράνια Τζίµα για τον τρόπο µε τον οποίο υπέβαλλε ερωτήσεις στον Στ. Κασσελάκη, στην ίδια ανάρτηση πρόσθεσε και το εξής σχόλιο: «Καλή επιτυχία και στον σύζυγό της, που προσχώρησε στη Νέα Αριστερά». Εννοείται πως απέναντι σε αυτή την πολιτική κουτοπονηριά, που παραπέµπει σε πρακτικές «παλαιοαυριανισµού» ή «µακελειοπολακισµού», υπήρξαν και άνθρωποι που αντέδρασαν, καλώντας τη να ζητήσει συγγνώµη. Κατά τα άλλα, η φεµινίστρια Ελ. Ακρίτα αντιµάχεται την πατριαρχία, αλλά, όταν µια γυναίκα δηµοσιογράφος ζορίζει τον αρχηγό της, τότε είναι «του ανδρός της».

Το ρίχνουν στην παλαβή

Οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όταν καλούνται να απαντήσουν για τις επιχειρηµατικές δραστηριότητες του Στ. Κασσελάκη στο εξωτερικό και κατά πόσο είναι ηθικό και σύννοµο να δανείζει το κόµµα του µέσα από άγνωστα κεφάλαια της αλλοδαπής, δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να το ρίχνουν στην παλαβή, όπως λέει και ο θυµόσοφος ελληνικός λαός. Εβλεπα έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από τον Νοµό Αχαΐας, Α. Παναγιωτόπουλος λέγεται, που µε ύφος θαµώνα καφενείου έλεγε: «Και τι µε νοιάζει εµένα, βρε αδερφέ, πώς φέρνει τα λεφτά ο Στ. Κασσελάκης ή γιατί θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις γι’ αυτό;».

Αν και για την υπόθεση Novartis ο Αλ. Τσίπρας µίλησε για λάθος χειρισµούς, ο Στ. Κασσελάκης στη συνέντευξή του στο Mega τον έκαψε κανονικά, κάνοντας λόγο για «ατυχείς παρεµβάσεις».

Τι φόρους πληρώνει;

Θα µπορούσε να µας απαντήσει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τι φόρους έχει πληρώσει στην Ελλάδα ο κ. Κασσελάκης; Γιατί η µόνη επένδυση που έχει κάνει µέχρι τώρα στη χώρα µας είναι ένα δάνειο στα κοµµατικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και ένα σπίτι στο Κολωνάκι. Επίσης, πού δούλεψε σκληρά και νοικοκυρεµένα ο κ. Κασσελάκης, που πάει να τον εµφανίσει ως εργάτη σε φάµπρικα της Γερµανίας; Τζογαδόρος διαχείρισης κεφαλαίων, ίσως.

Ποια, θέλω να ξέρω ποια

Ποια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που σήµερα βρίζει τον Γ. Σακελλαρίδη, έκανε πώς και πώς να τον τραπεζώσει στο σπίτι της όσο αυτός εργαζόταν στον όµιλο του επιχειρηµατία ∆. Μάρη;

Θα μετρήσουν πρώτα το μπόι τους

Μπορεί ενόψει των ευρωεκλογών να µην υπάρξουν θεαµατικές συγκλίσεις ανάµεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη «Νέα Αριστερά», ωστόσο στην πορεία προς τις επόµενες εθνικές εκλογές τα δύο αυτά κόµµατα δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε σοβαρές διαβουλεύσεις, στη βάση µιας προγραµµατικής συµφωνίας, που θα επικυρώσει τη συνεργασία τους ως προοδευτικού συµµαχικού σχήµατος απέναντι στη Ν.∆. και τον Κ. Μητσοτάκη. Αφού πρώτα µετρήσουν το µπόι τους στις ευρωεκλογές ως αυτόνοµοι πολιτικοί φορείς, στη συνέχεια θα αποφασίσουν αν τους παίρνει να συνεχίσουν να είναι «µαζί ή χώρια».