Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο της Εθνικής ομάδας. Το βράδυ της Τρίτης ο Ευάγγελος Γραμμένος διαβεβαίωνε τον 66χρονο τεχνικό ότι δεν υπήρχε λόγος για λήψη αποφάσεων εν θερμώ. Ακόμα και την κόντρα του Αναστασιάδη με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τον Κώστα Μανωλά έδειχνε διάθεση να προσπεράσει ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Με τον Γραμμένο να ‘χει αποφασίσει ευθέως τη στήριξη του Αναστασιάδη. Έστω και εις βάρος των δύο πρωτοκλασάτων διεθνών.
Τα σχέδια που έκανε ο κατά τον Ιβάν Σαββίδη «δικός μας άνθρωπος» ανέτρεψε ο Νίκος Βακάλης με την ανάρτησή του. Το καρφί του αναπληρωτή προέδρου περί αξιοπρέπειας χτύπησε άσχημα σε πολλούς. Και προκάλεσε ντόμινο εξελίξεων όπως αντιλήφθηκαν όλοι όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Γουδή για το μέλλον της Εθνικής ομάδας.
Στο τραπέζι έπεσαν ήδη τα πρώτα ονόματα για την αντικατάσταση του Αναστασιάδη. Ως φαβορί εμφανιζόταν ο Τραϊανός Δέλλας, πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 και μία προσωπικότητα που μπορεί να εμπνεύσει και τον Παπασταθόπουλο και τον Μανωλά. Επίσης υποψηφιότητα έθεσε και ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ενώ προτάθηκε και ο Μανόλο Χιμένεθ, ως γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και θιασώτης της αγωνιστικής φιλοσοφίας που είχε η Εθνική ομάδα επί Ότο Ρεχάγκελ και Φερνάντο Σάντος. Το γεγονός ότι οι επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις στα προκριματικά του Euro 2020 είναι τον Σεπτέμβριο επιτρέπει στη διοίκηση της ΕΠΟ να προχωρήσει στο ηλεκτροσόκ, το οποίο κρίνεται απαραίτητο για την Εθνική ομάδα. Απλά τίθεται το ερώτημα κατά πόσο μπορεί ο Γραμμένος να πάρει μία απόφαση κόντρα στις επιθυμίες όσων τον στήριξαν και τον προώθησαν για πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Κι εκεί μπερδεύονται τα πράγματα.