Δεν τα κατάφερε η Σενεγάλη του Παπέ Αμπού Σισέ στον μεγάλο τελικό του Κόπα Αφρικα, με την ομάδα του «ερυθρόλευκου» αμυντικού να γνωρίζει την ήττα από την Αλγερία με 1-0.

Οι Πολεμιστές της Ερήμου βγήκαν νικητές στη μεγάλη μάχη με τα Λιοντάρια της Τεράνγκα και με χρυσό σκόρερ τον Μπουνεντά (2’) ανέβηκαν στην κορυφή της Αφρικής. Η ομάδα του Μπελμαντί μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό.

Ο Μπουνεντά σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Σανέ, πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε του Γκομίς. Οι Σενεγαλέζοι μετά το αρχικό σοκ προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, με την Αλγερία να κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο για πρώτη φορά μετά το 1990.

Μοιραίος για την ομάδα του Αλιού Σισέ ήταν ο Εμπάιγ Νιάνγκ, ο οποίος είδε δύο πολύ καλές ευκαιρίες, (41’, 66’), αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Οσον αφορά στον Παπέ Αμπού Σισέ, ο σέντερ μπακ του Ολυμπιακού δεν αγωνίστηκε στον μεγάλο τελικό, βλέποντας τις προσπάθειες των συμπαικτών του από τον πάγκο. Το Κόπα Αφρικα λοιπόν ολοκληρώθηκε με την Αλγερία να κατακτά τον τίτλο και τον αμυντικό των Πειραιωτών να παίρνει τον δρόμο της επιστροφής. Όπως και ο Μεριά, έτσι και ο Σισέ, σύντομα θα επιστρέψει στην Αθήνα και θα τεθεί στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς.



Πηγή άρθρου: to10.gr