Ο Ολυμπιακός αλλάζει. Και επιστρέφει στην… κανονικότητα. Ο Ολυμπιακός του Σπανούλη, του ρέκορντμαν Πρίντεζη και του φοβερού και τρομερού Μπράντον Πολ, εμφανίστηκε αποφασισμένος να μην αφήσει κανένα περιθώριο στη Ζαλγκίρις. Και το έκανε με το πιο εμφατικό παιχνίδι του τη φετινή σεζόν. Ενα ματς που ανάβλυζε Ολυμπιακό. Παλιό, καλό μπάσκετ με τη σφραγίδα των Πειραιωτών. Με τη σφραγίδα των αρχηγών, του νέου «αρχηγού» (Πολ), τον Μιλουτίνοφ να παίζει ως… Μιλουτίνοφ, αλλά και τους «νέους» Ρότσεστι και Ριντ, να επιβεβαιώνουν ότι ήρθαν για να μείνουν. Και να προσφέρουν λύσεις υψηλού επιπέδου. Το τελικό 83-74, πιθανότατα αδικεί την προσπάθεια και την εικόνα των παικτών του Κεμζούρα, αλλά στο σημείο που βρίσκεται τώρα ο σύλλογος, αυτό που μετράει είναι οι νίκες.

Η ΕΞΕΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτός ο Ολυμπιακός Πολ-ύ αρέσει! Σε ένα ματς που οι Ερυθρόλευκοι είχαν σε εξαιρετική ημέρα και πάλι τον Αμερικανό γκαρντ/φόργουορντ, επικράτησαν της Ζαλγκίρις Κάουνας με σκορ 83-74 και έδωσαν τέλος στο αρνητικό τους σερί στο ΣΕΦ, φτάνοντας στο 3-5 στην Ευρωλίγκα. Η άμυνα έφερε την απαραίτητη ώθηση στην επίθεση, ο Κεμζούρα έψαξε τον πάγκο του μέχρι την άκρη, είχε τον Μιλουτίνοφ κυρίαρχο στις δύο ρακέτες και το δίδυμο Σπανούλη (16π.)-Πολ (14π.) σε καλή βραδιά.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν σαφώς βελτιωμένοι στο 5ο τους παιχνίδι στο φαληρικό για την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε. Μυαλωμένο μπάσκετ, με πίστη στο πλάνο τους και απέναντι σε έναν αντίπαλο που ξέρει να διαχειρίζεται την πίεση τέτοιων προκλήσεων, ο Ολυμπιακός άφησε στην άκρη το γεγονός πως έμεινε πίσω στο ημίχρονο και βρήκε λύσεις στην επίθεση.

Ο Πολ ήταν ο κινητήριος μοχλός πόντων για τους Πειραιώτες, οι Ρότσεστι και Ριντ πρόσφεραν πραγματικές βοήθειες και οι γηπεδούχοι μετά από καιρό έδειξαν εικόνα αισιοδοξίας για την συνέχειά τους στην Ευρωλίγκα.

Στο ροτέισον εισήλθε και ο Μπόλγντγουιν από τον Κεμζούρα (εκτός ο Τσέρι), ο Σπανούλης ήταν και πάλι ουσιαστικός και ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από δύο συνεχόμενα χαμένα ματς στο Φάληρο.

«ΧΤΥΠΗΣΕ» ΣΤΟ ΠΟΣΤ Η ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

Ο Ολυμπιακός πέρασε στο ματς με τους Κόνιαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ, με του Λιθουανούς πάντως να «χτυπούν» στο ποστ και με τους Λαντέιλ και Γκέμπεν να διαμορφώνουν το 3-7. Ο Σπανούλης μείωσε στους δύο, με τον Παπανικολάου στο 7-7 να χρεώνεται το δεύτερο προσωπικό του φάουλ και να περνάει στον πάγκο.

Η είσοδος του Ριντ διόρθωσε την κατάσταση, Πρίντεζης και Σπανούλης πρόσφεραν με δύο ντράιβ το 13-12, η Ζαλγκίρις αναθάρρησε, συνέχισε να είναι αποτελεσματική στο «ζωγραφιστό» και πέρασε με τρεις πόντους.

Ο Πόλ ήταν ο παίκτης κλειδί του Κεμζούρα, έβγαλε ενέργεια, σκόραρε πόντους και μάζεψε ριμπάουντ, για να τελειώσουν ο Ερυθρόλευκοι το δεκάλεπτο στο υπέρ τους 19-18.

Επιστρέφοντας στο ματς ο Ολυμπιακός είχε μεν πρόβλημα στο αμυντικό κομμάτι, ο Μπόλντγουιν ήταν θετικός στο πρώτο του πέρασμα και ο Μιλουτίνοφ ο λόγος για το 23-23.

Οι Λιθουανοί παρέμειναν πιστοί στο πλάνο τους, τροφοδότησαν τους ψηλούς τους, Λαντέιλ και Χέιζ σκόραραν και το 25-31 ήταν λογικό επόμενο στο φαληρικό κλειστό, με 4:16 για το τέλος του ημιχρόνου, όπως και το εσπευσμένο τάιμ άουτ του Κεμζούρα.

Ένα τρίποντο του Σπανούλη και το ποστάρισμα του Μιλουτίνοφ ήταν ο λόγος για το ροκάνισμα της διαφοράς και το γκολ φάουλ Πρίντεζη της ισοφάρισης.

Και πάλι η Ζαλγκίρις προσπέρασε με 4 σερί καλάθια στο ποστ (Λαντέιλ), ο Βεζένκοφ με βολές πραγματοποίησε το 37-37, για να κλείσει το ημίχρονο με καλάθι του Γιανκούνας στο 37-39.

Η ΑΜΥΝΑ ΕΦΕΡΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΙΚΗ

Οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν πεισμωμένοι στο να διορθώσουν τα λάθη τους και τα κακώς κείμενα του πρώτου μισού. Με δύο τρίποντα των Πρίντεζη και Κόνιαρη πήρε διαφορά 4 πόντων, με τον Μίλου να «σκεπάζει» τα καλάθια για το 45-39. Η Ζαλγκίρις πλησίασε ξανά, ο Σπανούλης όμως της έκοψε τον αέρα και με ένα τρίποντο πραγματοποίησε το 48-43, σε ένα παιχνίδι που οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο. Με 4:38 για το τέλος της περιόδου, ο Λαντέιλ μείωσε στους τρεις, ο Ρότσεστι σε μία… σκοτωμένη επίθεση σκόραρε για το 51-45 και μία ακόμα θετική άμυνα, ξεσήκωσε το κοινό του ΣΕΦ.

Ο Πολ για ένα ακόμα ματς ήταν ο παίκτης που σήκωσε το βάρος της επίθεση των Πειραιωτών, ξεμαρκαρίστηκε και «εκτέλεσε» για το 55-49.

Μετά από το αναγκαίο τάιμ άουτ του Γιασικεβίτσιους, ο Ριντ πέτυχε έμμεσο τρίποντο και από τις βολές των Ρούμπιτ και Ουόλκαπ έκλεισε η τρίτης περίοδος στο 60-55.

Οι ομάδες πάλευαν με κάθε ικμάδα ενέργειάς τους για τη νίκη. Ο Ολυμπιακός έδειχνε πως ελέγχει την κατάσταση, το μυαλωμένο παιχνίδι στην επίθεση συνεχίστηκε από τους γηπεδούχους και ο Μιλουτίνοφ εκμεταλλεύτηκε το καλό play του Κεμζούρα αλλά και την πάσα του Σπανούλη για το 64-57.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού… απάντησε στο δίποντο του Λεκαβίτσιους για το +7 (66-59) ενώ ο Πολ εκτόξευσε την διαφορά στους 10 πόντους με νέο τρίποντο (71-61). Τα πράγματα πήγαιναν ακριβώς όπως τα ήθελε ο προπονητής των Πειραιωτών, ο Ρότσεστι με σουτ από τα 6,75μ έκανε το 74-61 και το κάρφωμα του Πολ μετά από κλέψιμο το 76-63.

Οι τελευταίες επιθέσεις ανήκαν δικαιωματικά στον Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού εξέθεσε τους παίκτες του Σαρας, σκόραρε σερί πόντους και τελείωσε μία και καλά την αναμέτρηση. Η Ζαλγκίρις πλησίασε με ένα 6-0 σερί για το 81-74, όμως οι βολές του Μιλουτίνοφ, ήταν ένας τέλειος επίλογος σε αυτήν την βραδιά στο ΣΕΦ.

Πηγή άρθρου: to10.gr