Ο Κώστας Παπανικολάου δεν γινόταν να λείπει από τους υποψήφιους για την ομάδα της δεκαετίας 2011-2020 στην Euroleague και κερδίζει δικαίως μία θέση στη λίστα που ετοίμασε η διοργανώτρια αρχή.

Ο Έλληνας φόργουορντ έχει σημειώσει μερικές σπουδαίες επιτυχίες μέσα στη δεκαετία, με αποκορύφωμα φυσικά τις δυο κατακτήσεις Euroleague το 2012 και το 2013. Παράλληλα, ο παίκτης του Ολυμπιακού έχει συμμετάσχει σε ακόμα δυο τελικούς τις σεζόν 2015 και 2017.



Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παπ ήταν ο τρίτος σκόρερ στο φάιναλ φορ της Πόλης το 2012, πίσω μόνο από τον Βασίλη Σπανούλη και τον Αντρέι Κιριλένκο! Ο Παπανικολάου είναι κοντά στο να γίνει ο μόλις 11ος παίκτης αυτή τη δεκαετία με +1.500 πόντους και 800 ριμπάουντ ενώ έχει την ίδια θέση στα κλεψίματα από το 2010 παίζοντας για τον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα.

Σε αυτή τη δεκαετία που ο Ολυμπιακός διέπρεψε είναι ο τέταρτος Έλληνας παίκτης των ερυθρόλευκων που δεσπόζει στη λίστα μετά τους Βασίλης Σπανούλη, Γιώργο Πρίντεζη, αλλά και τον Κώστα Σλούκα που αγωνίστηκε μέχρι το 2015 στο λιμάνι. Πέρα από αυτούς στους υποψήφιους για την ομάδα της δεκαετίας είναι και οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Νικ Καλάθης και Γιάννης Μπουρούσης.

πηγή:to10.gr