Ο Λιονέλ Μέσι κρατώντας χθες στο Παρίσι, στα χέρια του τη έκτη «Χρυσή Μπάλα»... άφησε πίσω του τον Κριστιάνο Ρονάλντο με πέντε. 

Συνεχίζοντας την άτυπη «μονομαχία», μεταξύ δύο σούπερ σταρ που έχουν σαρώσει ρεκόρ και βραβεία για περισσότερο από μια δεκαετία.

Ο άσος της Μπαρτσελόνα επικράτησε στην τελική ψηφοφορία των Βίρτζιλ Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ) και Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους), που συμπλήρωσαν την τριάδα

Συγκινημένος ήταν στη διάρκειας της ομιλίας στο «Theatre du Chatelet» του ο Λιονέλ Μέσι, λίγα λεπτά αφότου είχε κατακτήσει την «Χρυσή Μπάλα» για 6η φορά στην καριέρα του.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του κόσμου για το 2019 και στις δηλώσεις του αφιέρωσε το βραβείο στην οικογένειά του, αλλά και στους συμπαίκτες του. Δεν έκρυψε, πάντως, ότι πλησιάζει η ώρα της αποχώρησής του από την ενεργό δράση.

mesi

Συγκεκριμένα ο Λιονέλ Μέσι συγκέντρωσε 686 βαθμούς, μόλις επτά περισσότερους από τον Βιρτζίλ Φαν Ντάικ (679), που δεν κατάφερε έτσι να γίνει ο πρώτος αμυντικός μετά τον Φάμπιο Καναβάρο (2004) που κερδίζει το τρόπαιο, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε... απομακρυσμένος ο Πορτογάλος με 476 βαθμούς.

Ετσι, ο Αργεντινός πρόσθεσε ακόμα μία «Χρυσή Μπάλα» σε εκείνες που κέρδισε το 2009, 2010, 2011, 2012 και το 2015, ενώ ο Πορτογάλος... περιορίζεται σε αυτές που πήρε το 2008, 2013, 2014, 2016 και το 2017.

Η ισπανική εφημερίδα Marca, παρουσίασε την... μάχη τίτλων, αριθμών και γκολ ανάμεσα στους δύο κορυφαίους ποδοσφαιριστές.