Ο Ολυμπιακός για ακόμα μια φορά θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Άρσεναλ, σε μια από τις πιο δύσκολες κληρώσεις που θα μπορούσαν να του τύχουν.

Η κληρωτίδα δεν χαμογέλασε στους ερυθρόλευκους για τη φάση των «32» του Europa League, με τους κανονιέρηδες, που είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου να επιστρέφουν στο Καραϊσκάκη, αλλά αυτή τη φορά σε νοκ-άουτ φάση για να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό.

Η Άρσεναλ προκρίθηκε ως πρώτη από τον όμιλο της στο Europa League στον οποίο συμμετείχαν ακόμα η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η Σταντάρ Λιέγης και η Γκιμαράες. Μπορεί να μην είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τη φετινή σεζόν και να παραπαίει στην Premier League, όμως αναμφίβολα πρόκειται για ένα «μεγαθήριο» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δυο ομάδες έχουν «συγκρουστεί» ουκ ολίγες φορές σε ομίλους του Champions League, με τους ερυθρόλευκους να έχουν πανηγυρίσει νίκες και προκρίσεις κόντρα στους κανονιέρηδες.

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί την Άρσεναλ στο πρώτο παιχνίδι στο φαληρικό γήπεδο στις 20 του Φλεβάρη, ενώ στις 27 του ίδιου μήνα θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για τη ρεβάνς. Οι ώρες των αναμετρήσεων δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Από εκεί και πέρα, ο ΑΠΟΕΛ είχε μια αρκετά καλή κλήρωση σε σχέση με τις ομάδες που μπορούσε να αντιμετωπίσει, καθώς θα κοντραριστεί με τη Βασιλεία, ενώ το ζευγάρι που ξεχωρίζει είναι αυτό της Λεβερκούζεν με την Πόρτο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την πλευρά της θα παίξει με την Κλαμπ Μπριζ, ενώ ο Άγιαξ με την Χετάφε.

Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια της φάσης των «32»:

Ολυμπιακός – Άρσεναλ
Ρέιντζερς – Μπράγκα.
Ρόμα – Γκεντ.
Βόλφσμπουργκ – Μάλμε.
Σαχτάρ Ντόνετσκ – Μπενφίκα.
Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Σάλτσμπουργκ.
Λουντογκόρετς – Ίντερ.
Μπριζ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Άλκμααρ – ΛΑΣΚ.
Κλουζ – Σεβίλλη.
ΑΠΟΕΛ – Βασιλεία.
Κοπεγχάγη – Σέλτικ.
Μπάγερ Λεβερκούζεν – Πόρτο.
Χετάφε – Άγιαξ.
Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μπασάκσεχιρ.
Γουλβς – Εσπανιόλ.
Πηγή: to10.gr