Βραδιά Europa League η αποψινή με τη διεξαγωγή των πρώτων παιχνιδιών της φάσης των «32». Τρεις από τις ομάδες που θα αγωνιστούν σήμερα, μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός, μοιράζονται ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: συνεχίζουν αήττητες στα πρωταθλήματα τους.

Μάλιστα, το ρεκόρ του Ολυμπιακού έχει μεγαλύτερη αξία, επειδή έχει δώσει περισσότερες αναμετρήσεις από τις ομάδες με το αντίστοιχο κατόρθωμα. Οι άλλες δύο είναι η Σαχτάρ Ντόνετσκ και η Λουντογκόρετς.

Είναι ένα σημαντικό επίτευγμα, αφού ακόμα και αν δεν πρόκειται για τις πιο δύσκολες διοργανώσεις της Ευρώπης, το… refuse to loose δεν επιτυγχάνεται εύκολα. Δεν είναι απλό για τον Ολυμπιακό να διατηρεί το σερί του, ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς τα… μπλόκα που αντιμετωπίζει λόγω της «εξυγίανσης».

Ο πρωτοπόρος της Superleague έχει αγωνιστεί σε 24 παιχνίδια και έχει απολογισμό 18 νίκες και 6 ισοπαλίες, με ρεκόρ τερμάτων 50-9. Ο Ολυμπιακός θα συναντήσει την Κυριακή το πιο σοβαρό «εμπόδιο» για να τελειώσει αήττητος την κανονική διάρκεια, αφού θα φιλοξενηθεί από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Η Λουντογκόρετς έχει παίξει 21 παιχνίδια στο βουλγαρικό πρωτάθλημα και μετράει 15 νίκες και 6 ισοπαλίες, με ενεργητικό τερμάτων το 36-8. Στη βαθμολογία προηγείται της Λέφσκι Σόφιας με 7 βαθμούς διαφορά (51-44).

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ έχει αγωνιστεί σε 18 ματς και έχει στατιστικό με 16 νίκες και 2 ισοπαλίες με γκολ 50 υπέρ και 9 κατά. Κατέχει την πρώτη θέση στη Ουκρανία με 50 βαθμούς, απέχοντας 16 πόντους από τη δεύτερη Ντιναμό Κιέβου, η οποία έχει 36.

πηγή:to10.gr