Θετικός στον κορωoναϊό βρέθηκε ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο Νόβακ Τζόκοβιτς, o οποίος όμως είναι ασυμπτωματικός.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, και η σύζυγός του Γέλενα βρέθηκε θετική, αντιθέτως τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν τα παιδιά τους βρήκαν αρνητικά.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς διοργάνωσε ένα ανεπίσημο τουρνουά τένις στο Βελιγράδι, με τη συμμετοχή αρκετών σπουδαίων αθλητών. Ήταν το πρώτο event μετά τη διακοπή λόγω κορωνοϊού, μόνο που έφερε αρκετά προβλήματα. Ούτε στις κερκίδες, ούτε μεταξύ των πρωταγωνιστών, κρατήθηκαν οι αποστάσεις ασφαλείας, με συνέπεια να υπάρχουν κρούσματα.

Θετικός στον ιό βρέθηκε αρχικά ο Γκιόργκι Ντιμιτρόφ, όπως και ο Μπόρνα Τσόριτς μαζί με τον γυμναστή του. Αυτές οι εξελίξεις φέρνουν πίσω την προετοιμασία των τενιστών ενόψει των επόμενων τουρνουά και του Αμερικανικού Όπεν, ενώ παράλληλα εντείνουν τον φόβο αυτών που δεν επιθυμούν την άμεση επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης.

Οι θετικοί αθλητές εξαιρέθηκαν από το τουρνουά της Κροατίας (Ζαντάρ), που πάντως συνεχίστηκε κανονικά. Οι Ντιμιτρόφ και Τσόριτς ζήτησαν συγγνώμη, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη από τον διοργανωτή Τζόκοβιτς.