Τη βραδιά που είχε γενέθλια, δεν μπορούσε να μην γιορτάσει. Τα 50 κεράκια στην τούρτα της δε θα μπορούσαν να μην έχουν ένα χαμόγελο μαζί τους. Η Παρί Σεν Ζερμέν, που τόσα έχει ακούσει για τη φανέλα της, το… ελαφρύ της όνομα στην Ευρώπη, την απειρία της, τα λεφτά που δίνει αλλά δεν πιάνουν τόπο, φλέρταρε με μία ακόμα αποτυχία. Και μάλιστα σε ένα βράδυ (12 Αυγούστου) που ιδρύθηκε το 1970. Όμως έκανε μια ανατροπή απ’ αυτές που σε βάζουν για τα καλά στον χάρτη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Θύμισε… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στην Μπάγερν. Έχανε με 1-0 έως το 89′ από τη σταχτοπούτα Αταλάντα, είχε σχεδόν συμβιβαστεί με την αποτυχία.


Μέχρι που ένα λεπτό πριν από το τέλος ο Μαρκίνιος την κράτησε στη ζωή ισοφαρίζοντας σε 1-1. Και πριν προλάβουν οι Ιταλοί να συνέλθουν, ήρθε ο Τσούπο-Μότινγκ στο 92′ με πλασέ από τη μικρή περιοχή για την επική ανατροπή, που χάρισε στην ομάδα του Τούχελ την πρόκριση στα ημιτελικά, έπειτα από 25 ολόκληρα χρόνια. Εκεί που θα συναντήσει μία εκ των Λειψίας ή Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το ματς

Η Παρί είχε την μπάλα, τις ευκαιρίες, την πίεση σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Η Αταλάντα όμως είχε το γκολ. Ο Νεϊμάρ ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Με ντρίπλες, εντυπωσιακές ενέργειες, μοίρασμα του παιχνιδιού. Αλλά και ο μοιραίος. Με δύο ανεπανάληπτες χαμένες ευκαιρίες. Μία στο 0-0, στο ξεκίνημα, όταν πλάσαρε απελπιστικά άστοχα, μόνος του απέναντι από τον Σπορτιέλο. Και μία στο 1-0, στο φινάλε του ημιχρόνου, όταν μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, έπειτα από λάθος των αμυντικών της Αταλάντα, αλλά και πάλι το σουτ που επιχείρησε ήταν πολύ κακό.

Η Αταλάντα είχε κι εκείνη τις δικές της στιγμές, αλλά είδε τον Κέιλορ Νάβας να τη σταματά. Μέχρι το 26’. Εκεί το πλασέ του Πάσαλιτς ήταν άπιαστο. Έπειτα από πάσα του Ζαπάτα και από θέση μέσα δεξιά, ο Πάσαλιτς πλάσαρε με το αριστερό στην απέναντι γωνία και άνοιξε το σκορ για τους Ιταλούς, που πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 1-0.

Στο δεύτερο μέρος η Παρί τα έκανε όλα σωστά, αλλά γκολ δεν έβρισκε. Η είσοδος του Εμπαπέ της έδωσε επιθετικότητα, ορμή, πίεση. Αλλά όχι το γκολ, με τον Γάλλο να χάνει δύο τεράστιες ευκαιρίες. Ο Νεϊμάρ συνέχιζε να τα κάνει όλα σωστά, να το πιστεύει, να το ζητάει, να είναι ο κορυφαίος του αγώνα. Αλλά τα χαλούσε κι εκείνος στην τελική προσπάθεια.

Η κάμερα από το 85′ και έπειτα έδειχνε τον τιμωρημένο Ντι Μαρία στην εξέδρα να κοιτάζει απογοητευμένος. Τον Τούχελ να χτυπιέται για τις χαμένες ευκαιρίες. Τα μάτια των Παριζιάνων που ζούσαν ξανά μια μεγάλη αποτυχία. Μέχρι που στο φινάλε ήρθαν όλα τούμπα. Ο Μαρκίνιος στο 89′ ισοφάρισε, ο Νεϊμάρ στο 92′ γύρισε την μπάλα όπως έπρεπε και ο Τσούπο-Μότινγκ με πλασέ στην κενή εστία χάριζε στην Παρί μια πρόκριση από εκείνες που τη βάζουν στον… χάρτη των κορυφαίων. Και τη διατήρησε ζωντανή στο όνειρο της κατάκτησης του Champions League.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Σπορτιέλο, Γκόζενς (82’ Καστάιν), Καλντάρα, Τολόι, Χάτεμπουρ, Ντε Ρόουν, Φρόιλερ Ντζιμσίτι (59’ Παλομίνο), Πάσαλιτς (70’ Μουριέλ), Γκόμες (59’ Μαλινόβσκι), Σαπάτα (82’ Ντα Ρίβα)

ΠΑΡΙ: Νάβας (79’ Ρίκο), Μπερνάτ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Κέρερ, Μαρκίνιος, Αντέρ Ερέρα (72’ Παρέδες), Γκουεγέ (72’ Ντράξλερ), Νεϊμάρ, Σαράμπια (60’ Εμπαπέ), Ικάρντι (79’ Τσούπο Μότινγκ)
to10.gr