Ο Oλυμπιακός που παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές και χωρίς τους διεθνείς, επικράτησαν με 2-0 της κρητικής ομάδας, χάρη στα γκολ των Χασάν και Σουντανί. Ο Πορτογάλος τεχνικός τέσταρε τους ποδοσφαιριστές του και έβγαλε συμπεράσματα, που θα του φανούν χρήσιμα για τον καταρτισμό της ευρωπαϊκής λίστας των πρωταθλητών Ελλάδας.


Φιλική νίκη, συμπεράσματα Μαρτίνς και επιστροφή Σουντανί


Ο Πέδρο Μαρτίνς τεχνικός είδε αυτά που ήθελε και τις επόμενες ώρες θα ανακοινώσει τη λίστα του Ολυμπιακού για τα παιχνίδια των ομίλων του Champions League.

Στα θετικά του φιλικού η επιστροφή του Σουντανί. Ο Αλγερινός, που είχε τραυματιστεί σοβαρά πέρσι στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, επέστρεψε και μάλιστα σκόραρε απέναντι στους Κρητικούς.


Η εικόνα του αγώνα:


Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο 14’ απείλησαν με τον Κάιπερς, αλλά το σουτ του Βέλγου επιθετικού από το σημείο του πέναλτι έφυγε άουτ. Στο 20’ τα Χανιά απάντησαν με τον Νίκολιτς, αλλά ο Καραργύρης ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.


Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Χασάν. Ο Λοβέρα μπήκε στην περιοχή, γύρισε στην καρδιά της άμυνας των Χανιών και ο Χασάν με προβολή έκανε το 1-0 για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Αργεντινός έδωσε πάσα πάρε – βάλε στον Αιγύπτιο φορ και αυτός χωρίς να δυσκολευτεί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της κρητικής ομάδας.


Στο 41’ ο Λατινοαμερικάνος έκανε και πάλι ωραία ενέργεια, έδωσε στον Μπρούνο, αυτός είδε την κίνηση του Σουντανί, του πέρασε την μπάλα, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Αλγερινός από καλή θέση δεν βρήκε στόχο. Τελευταία αξιόλογη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο το τετ α τετ του Βρετού, το οποίο εξουδετέρωσε ο Καραργύρης.


Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο προπονητής των Χανιών προχώρησε σε πολλές αλλαγές, με τον Πέδρο Μαρτίνς από την άλλη να αντικαθιστά μόνο έναν ποδοσφαιριστή, βάζοντας τον Κίτσο αντί του Κατσογιάννη. Στο 56’ οι Πειραιώτες έκαναν το 2-0 με τον Σουντανί, με τον Αλγερινό να σκοράρει με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή. Ο Αφρικανός έχοντας αντίπαλο μπροστά του δεν δίστασε και με εκπληκτικό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας των φιλοξενούμενων, διπλασιάζοντας τα τέρματα του Ολυμπιακού.


Τα Χανιά είχαν δύο ευκαιρίες για να μειώσουν με τον Γιάκο, ωστόσο στο 62′ αστόχησε στην κεφαλιά που επιχείρησε, ενώ στο 63′ το πλασέ του έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο 64’ ο Μαρτίνς προχώρησε σε δεύτερη αλλαγή, βάζοντας τον Λιάτσο αντί του Σουντανί, ενώ στο 70’ ο Μπέλιτς πήρε αυτή του Σουρλή. Λίγο αργότερα ο Πορτογάλος ολοκλήρωσε τις κινήσεις του, με την είσοδο των Μαυρουδή, Τσάβου και Παπαδούδη.


Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης το παιχνίδι άνοιξε, με τα Χανιά να έχουν δοκάρι και τον Ολυμπιακό να χάνει τρεις μεγάλες ευκαιρίες με τους Χασάν, Κάιπερς και Λιάτσο.


Ολυμπιακός: (Πέδρο Μαρτίνς): Καραργύρης (83′ Παπαδούδης), Μπρούνο, Κατσογιάννης (46′ Κίτσος), Παπαδόπουλος, Νικόλης (77′ Μαυρουδής), Σουρλής (70′ Μπέλιτς), Εμβιλά, Λοβέρα (77′ Τσάβος), Σουντανί (63′ Λιάτσος), Κάιπερς, Χασάν.

Χανιά: Κουτζαβασίλης (46' Λαμπίρης), Νίκολιτς (46' Αναστασόπουλος), Ανδρέου, Σωτηράκος (46' Γρομητσάρης), Καμαρά (46' Ουνγιαλίδης), Πλέγας (64' Μπραμπίγια), Παναγιωτούδης (64' Καρτσαμπάς), Δημητριάδης (46' Κάρλος), Βρεττός (64' Σουντουρά), Κάσσος, Διαμαντόπουλος (46' Γιάκος).