Ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί ακόμα μια σεζόν εντυπωσιακό ξεκίνημα στη σεζόν στη Superleague και βρίσκεται μετά από έξι αγωνιστικές στην κορυφή, συγκατοικώντας με τον Άρη. Οι ερυθρόλευκοι έχουν μόνο μια απώλεια βαθμών στα έξι ματς, την ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες (1-1), με το ακυρωμένο από το VAR γκολ του Χασάν.

H ομάδα του Μαρτίνς μπορεί να μην έχει σκοράρει σε κανένα από τα πρώτα ημίχρονα των αγώνων της, όμως παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει και κομβικό ρόλο σε αυτό έχει παίξει η αμυντική λειτουργία της ομάδας. Οι Πειραιώτες έχουν δεχτεί μόλις ένα γκολ στο πρωτάθλημα, αυτό από τον ΠΑΣ και κατέχουν ένα μοναδικό ρεκόρ σε ολόκληρη την Ευρώπη, αφού διαθέτουν την καλύτερη άμυνα μεταξύ των 20 κορυφαίων πρωταθλημάτων με βάση τη βαθμολογία της UEFA.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν καλύτερο ρεκόρ από την Ατλέτικο Μαδρίτης, τη Γιουνγκ Μπόις στην Ελβετία και τη Σλάβια Πράγας από την Τσεχία που έχουν δεχτεί μόλις δύο γκολ. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός βρίσκεται πάνω και από τις Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία), Ρέιντζερς (Σκωτία) και Αλάνιασπορ (Τουρκία) που έχουν μαζέψει την μπάλα από την εστία τους τρεις φορές μέχρι στιγμής.

Η πορτογαλική Record έκανε μεγάλο αφιέρωμα στον Ολυμπιακό και το σπουδαίο επίτευγμα του στην άμυνα, τονίζοντας ότι είναι έργο… Πέδρο Μαρτίνς, ενώ φιλοξενεί και δηλώσεις του Πορτογάλου τεχνικού των Πειραιωτών για το κορυφαίο αμυντικό ρεκόρ στην Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μαρτίνς αναφέρει στους συμπατριώτες του πως το ρεκόρ είναι «μια σαφής και αδιαμφισβήτητη απόδειξη της συνέπειας και της ισορροπίας αυτής της ομάδας».

«Έχει να κάνει με μια διαδικασία που αποτελεί πλέον μέρος του παιχνιδιού μας. Στην πραγματικότητα, έχουμε δείξει μεγάλη συνοχή και συνέπεια και η επιτυχία του αποτελεί μεγάλο κομμάτι του πλάνου μας στο σύνολο του», ανέφερε στη συνέχεια. Παράλληλα, ο Μαρτίνς επαίνεσε το έργο «όλοι» σε μια ομάδα «ηγέτη» και στο οποίο όλοι «ξέρουν τι να κάνουν στο γήπεδο».

«Εκτός από την τεχνική και τακτική ποιότητα των παικτών, και την ευφυΐα τους (και έχουμε παίκτες εξαιρετικής ποιότητας, η οποία είναι η πιο σημαντική) θέλω να αναφέρω ότι η συνέπεια και η ισορροπία που έχουμε αυτά τα δύο χρόνια είναι το αποτέλεσμα της διαδικασίας και του μοντέλου του παιχνιδιού μας» ξεκαθάρισε ο Πορτογάλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δέχτηκε μόλις 16 γκολ σε 36 παιχνίδια, με αποτέλεσμα κατά μέσο όρο να δέχεται ανά παιχνίδι 0,44 γκολ. Ένα ακόμη μοναδικό επίτευγμα όπου ξεπέρασαν πέρσι από όλη την Ευρώπη μόνο η Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν), η Σλάβια Πράγας (Τσεχία) και η Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ).

«Αυτό που συμβαίνει δεν είναι τυχαίο, όπως και τα στατιστικά και τα στοιχεία της περασμένης σεζόν δεν ήταν τυχαία», τόνισε ο Πορτογάλος προπονητής.

πηγή:to10.gr