Στις Ηνωμένες Πολιτείες η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των γυναικών πέτυχε ιστορική δικαστική απόφαση για ίδιες συνθήκες εργασίας με τους άντρες συναδέλφους τους. Την ίδια ώρα αρχίζει να λάμπει το αστέρι μια 18χρονης με ένα βαρύ επώνυμο. Της Τρίνιτι Ρόντμαν. Ο Ντένις Ρόντμαν μπορεί να μάγευε στο παρκέ έχοντας στα χέρια την πορτοκαλί μπάλα… η κόρη του όμως διάλεξε να γράψει ιστορία με την ασπρόμαυρη στα πόδια στα γήπεδα του ποδοσφαίρου.

Παραμένει σε αθλητική τροχιά η οικογένεια

H 18χρονη Τρίνιτι Ρόντμαν πριν λίγους μήνες επιλέχθηκε στο νούμερο 2 του draft από τις Ουάσιγκτον Σπίριτ. Στην πρώτη της συμμετοχή κόντρα στις Νορθ Καρολάινα Κάριτζ, έβαλε γκολ και έγινε η νεότερη σκόρερ στην ιστορία του γυναικείου ποδοσφαίρου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Τρίνιτι θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας έχοντας παρακαταθήκη τα γονίδια αλλά και το ταμπεραμέντο του μπαμπά της. Οι αναρτήσεις της στα σόσιαλ μίντια συγκεντρώνουν τα βλέμματα των θαυμαστών της, όσο και όταν σκοράρει με την ασπρόμαυρη. Τουλάχιστον ο Ντένις Ρόντμαν θα έχει για παρηγοριά τον γιο της οικογένειας, Dj Ρόντμαν ο οποίος έχει διαλέξει τον δρόμο του θρυλικού πατέρα του…

Την ίδια ώρα, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών πέτυχε μία ιστορική απόφαση. Το περιφερειακό δικαστήριο στο Λος Άντζελες, ενέκρινε τη συμφωνία των κοριτσιών με την Ομοσπονδία, για ίση μεταχείριση με τους άντρες. Πλέον οι διεθνείς παίκτριες θα απολαμβάνουν τις ίδιες συνθήκες πτήσης, ξενοδοχεία, επιλογή τοποθεσιών αλλά και του προσωπικού. Ωστόσο, ακόμα παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα των μισθολογικών ανισοτήτων, για το οποίο θα προσφύγουν στο εφετείο.

Δείτε το σχετικό βίντεο: