Ο Αντρέα Πίρλο αποτελεί παρελθόν από τη Γιουβέντους με τον Μαξ Αλέγκρι να επιστρέφει στο Τορίνο και ο πρώην πλέον προπονητής των Κυπελλούχων Ιταλίας αποχαιρέτησε την ομάδα μέσω μιας ανάρτησης. Οπως τονίζει ο Πίρλο, δεν μετανιώνει που ανέλαβε τη Γιουβέντους και δηλώνει έτοιμος για νέες προκλήσεις.

Η ανάρτηση του Πίρλο:


«Η πρώτη μου σεζόν ως προπονητής ολοκληρώθηκε. Ήταν μια χρονιά γεμάτη ένταση, περίπλοκη, αλλά ακόμη κι έτσι όμορφη. Όταν κλήθηκα από τη Γιουβέντους, ποτέ δεν σκέφτηκα το ρίσκο που αναλάμβανε, αν και ήταν προφανές. Κυριάρχησε ο σεβασμός στα χρώματα της ομάδας και η επιθυμία να είμαι στην κορυφή του πρότζεκτ που είχα οραματιστεί.

Αν γύριζα το χρόνο πίσω θα έκανα την ίδια επιλογή και πάλι γνωρίζοντας όλα τα εμπόδια σε αυτή τη δύσκολη εποχή για όλους, που με εμπόδισαν να εφαρμόσω καλύτερα τις ιδέες μου και τον τρόπο παιχνιδιού μου. Όμως έστω κι έτσι πέτυχα τους στόχους που είχα θέσει εξ αρχής.


Η περιπέτεια αυτή, παρότι είχε ένα τέλος που δεν περίμενα, έκανε ακόμη πιο ξεκάθαρο ποιο θέλω να είναι το μέλλον μου, το οποίο θέλω να είναι τόσο γεμάτο όσο ως ποδοσφαιριστής. Είναι ώρα να επιστρέψω στο παιχνίδι με νέες προκλήσεις. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια της Γιουβέντους, που ήταν στο πλευρό μου αυτή τη σεζόν.