Μαγκαζίνο
Μαγκαζίνο Αγγελική Καρδιόλακα
petrounias_2
Sports

Λευτέρης Πετρούνιας: Πέρασε «αέρα» στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ντόχα

Ο Έλληνας πρωταθλητής ανταμείφθηκε με 15,133 βαθμούς

Με άνετη πρωτιά, έστω και χωρίς να πιάσει τη βαθμολογία που θα είναι η ζητούμενη στον τελικό, ξεκίνησε ο Λευτέρης Πετρούνιας την προσπάθειά του για κατάκτηση της Ολυμπιακής πρόκρισης μέσα από το παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής της Ντόχα.

Ο «άρχοντας των κρίκων» συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στον προκριματικό του αγωνίσματος και έκλεισε ραντεβού για τον τελικό της Παρασκευής (25/06, 16:00 – 19:20, COSMOTE SPORT 9HD), από την έκβαση του οποίου θα κριθεί το τελευταίο Ολυμπιακό εισιτήριο.

Ανταμείφθηκε με 15,133 βαθμούς

Ο Έλληνας πρωταθλητής ανταμείφθηκε με 15,133 βαθμούς, επίδοση την οποία πάντως θα πρέπει να βελτιώσει σημαντικά μεθαύριο, προκειμένου να πάρει την πολυπόθητη Ολυμπιακή πρόκριση: Σ’ αυτό το τελευταίο προ-Ολυμπιακό τουρνουά, είναι υποχρεωμένος να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο και μάλιστα πετυχαίνοντας στον τελικό μία βαθμολογία από 15,334 και πάνω.

Σε οποιαδήποτε διαφορετική περίπτωση, το εισιτήριο για το Τόκυο θα πάει στον Κινέζο Λιου Γιανγκ, ο οποίος προηγείται μέχρι στιγμής στην ειδική προ-Ολυμπιακή κατάταξη, βάσει των αποτελεσμάτων στα επτά προηγούμενα παγκόσμια κύπελλα. Ωστόσο, η κινεζική ομάδα δεν ταξίδεψε τελικά στην Ντόχα, παρότι είχε δηλώσει συμμετοχή, με συνέπεια ο Λιου Γιανγκ να μην έχει τη δυνατότητα να πετύχει κάτι παραπάνω.

Την οκτάδα των φιναλίστ συμπληρώνουν, κατά σειρά πρόκρισης, οι Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία, 14,833 β.), Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία, 14,666 β.), Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία, 14,633 β.), Κάιο Σόουζα (Βραζιλία, 14,600 β.), Μαχντί Άχμαντ Κοχάνι (Ιράν, 14,500 β.), Αλί Ζαχράν (Αίγυπτος, 14,200 β.) και Αχμέτ Οντέρ (Τουρκία, 14,100 β.).

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα