Μπορεί στην εποχή μας οι πόλεις να μη διαθέτουν πλέον «τείχη» για να γκρεμίσουν υποδεχόμενοι τους Χρυσούς Ολυμπιονίκες τους, εν τούτοις οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχαν ενεργώς στην υποδοχή στη γεννέτηρα του Χρυσού Ολυμπιονίκη μας στην Κωπηλασία στην Ολυμπιάδα του Τόκιο, Στέφανου Ντούσκου, τα θρυλικά Γιάννινα!





Συνεχίζοντας λοιπόν την όμορφη παράδοση που έχει ξεκινήσει από την υποδοχή των πρώτων Χρυσών Ολυμπιονικών της νεότερης εποχής, της Βούλας Πατουλίδου και του Πύρρου Δήμα μετά την Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης το 1992, όπου έφτασαν από το – τότε ενεργό – αεροδρόμιο Ελληνικού στην Αθήνα πάνω σε ανοικτά στρατιωτικά οχήματα του Πολεμικού Ναυτικού, έτσι έγινε και τώρα.

Με αυτοκινητοπομπή και πάνω σε στρατιωτικό τζιπάκι η άφιξη του

Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων που είχε διοργανώσει την υποδοχή για τον αθλητή του, έστειλε σχετικό αίτημα προς την τοπική 8η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία, που φέρει την ιστορική ονομασία και τις παραδόσεις της θρυλικής “VIII Μεραρχίας Πεζικού», για τη διάθεση ενός ανοικτού οχήματος γενικής χρήσεως τύπου Mercedes-240GD με οδηγό φυσικά, για την τιμητική μεταφορά του Ολυμπιονίκη από το αεροδρόμιο στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.




Ίδιο αίτημα έγινε από το σύλλογό του και προς την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων για τη διάθεση τιμητικής συνοδείας μοτοσυκλετιστών της ΕΛΑΣ.

Εννοείται ότι αμφότερα τα αιτήματα ικανοποιήθηκαν άμεσα και με μεγάλη χαρά τόσο από τον Στρατό όσο και από την ΕΛΑΣ και το αποτέλεσμα το είδαμε πριν από λίγη ώρα στην ΕΡΤ, φτάνοντας στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων που βρίσκεται μπροστά από το Διοικητήριο της 8ης ΜΠ ΤΑΞ (πρώην VIII Mεραρχίας), όπου τον περίμενε ο Δήμαρχος της πόλεως Καθηγητής Μ. Ελισάφ, οι αρχές της, οι συγγενείς του Χρυσού μας Ολυμπιονίκη και πλήθος συμπατριωτών του!

Πάντα ΑΞΙΟΣ και επανάληψη του Θριάμβου του και στο Παρίσι το 2024!