Στο «σφυρί» βγαίνει η κληρονομιά του Ντιέγκο Μαραντόνα. Τρία πολυτελή αυτοκίνητα και 2 σπίτια του Ντιεγκίτο είναι μεταξύ των αντικειμένων που βγαίνουν σε δημοπρασία στις 19 Δεκεμβρίου στην Αργεντινή από τον οίκο Adrián Mercado Auctions. Ένας δικαστής που επέβλεπε την περιουσία του Μαραντόνα έδωσε στα πέντε επιζώντα παιδιά του, Ντιέγκο, Τζιανίνα, Ντάλμα, Τζάνα και Ντιέγκο Φερνάντο, την άδεια να πουλήσουν τα πέντε αντικείμενα πολυτελείας, αλλά και κάποια λιγότερο ακριβά αντικείμενα, τρόπαια, μπάλες και ρούχα του αείμνηστου θρύλου, που για τους θαυμαστές του αποτελούν ανεκτίμητα αναμνηστικά.

Ο Μαραντόνα, ο οποίος κέρδισε πάνω από 43 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ 1984 και 1991 όταν οδήγησε τη Νάπολι στην κορυφή της Serie A και βοήθησε την Αργεντινή να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1986, με εκείνο το περίφημο γκολ του με «το χέρι του Θεού» εναντίον της Αγγλίας στους προημιτελικούς, είχε μόλις 100.000 δολάρια όταν πέθανε, σύμφωνα με την Express.co.uk. Το πλέον κορυφαίο αντικείμενο της δημοπρασίας θα είναι ένα σπίτι που βρίσκεται στην πολυτελή συνοικία Βίλα Ντεβότο του Μπουένος Άιρες που χάρισε ο Μαραντόνα στους γονείς του τη δεκαετία του 1980 μετά την ένταξή του στη διάσημη αργεντίνικη ποδοσφαιρική ομάδα Μπόκα Τζούνιορς. Οι προσφορές στη δημοπρασία που θα μεταδοθεί διαδικτυακά θα ξεκινήσουν από 900.000 δολάρια για την κατοικία των έξι υπνοδωματίων στον πρώτο όροφο, δύο υπνοδωματίων στη σοφίτα, ενός υπογείου, πισίνας στην πίσω αυλή και ενός γκαράζ που χωράει τρία οχήματα.

Οι θαυμαστές θα μπορούν επίσης να υποβάλουν προσφορά για μια BMW 750I του 2020 που τιμολογείται στα 225.000 δολάρια και όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, το πολυτελές όχημα φέρεται να είναι ένα από τα μόλις πέντε που υπάρχουν στην Αργεντινή. Ένα άλλο σπίτι που βρίσκεται στο θέρετρο Μαρ ντε Πλάτα θα έχει τιμή εκκίνησης στη δημοπρασία τα 65.000 δολάρια. Η διώροφη κατοικία διαθέτει πισίνα στο αίθριο. Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα διατεθούν για την εξόφληση των χρεών και των εξόδων των παιδιών του Μαραντόνα για τη διαχείριση μιας αποθήκης όπου φυλάσσονται τα αντικείμενά του.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ