Ανωνυμο__1823_x_700_px___28_
Sports

Σοκαριστική μαρτυρία: Ο Μαραντόνα ετάφη χωρίς την καρδιά του

Ήταν εθισμένος στα πάντα, αναφέρει γιατρός

Ο γιατρός και δημοσιογράφος Νέλσον Κάστρο εξέδωσε ένα βιβλίο με τον τίτλο «Η υγεία του Ντιέγκο: η πραγματική ιστορία» στο οποίο αποκαλύπτει πολλές ιατρικές λεπτομέρειες για την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν ο Μαραντόνα , ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 25 Νοεμβρίου 2020 στο Μπουένος Άιρες.

Ο Κάστρο είχε πραγματοποιήσει μία λεπτομερή έρευνα, καθώς είχε πρόσβαση σε πολλά ιατρικά στοιχεία ενώ μίλησε και με ανθρώπους οι οποίοι βρέθηκαν δίπλα στον Ντιέγκο Μαραντόνα την τελευταία περίοδο της ζωής του.

Χαρακτηριστικά τονίζει πως, αν ήταν άλλος τη θέση του Αργεντινού θρύλου του ποδοσφαίρου θα είχε πεθάνει πολύ νωρίτερα.

«Ήταν εθισμένος σε οτιδήποτε μπορούσε να είναι καταστρεπτικό. Ήταν εθισμένος στα πάντα. Το πρόβλημά του ήταν ουδέποτε έδειξε διάθεση να ξεπεράσει τα προβλήματα που είχε».

Ένα από τα πιο συγκλονιστικά αποσπάσματα του βιβλίου του αναφέρεται στη θεωρία συνωμοσίας που ήθελε τον Μαραντόνα να έχει ταφεί χωρίς την καρδιά του, επειδή κάποιοι οπαδοί προσπάθησαν να του την αφαιρέσουν.

«Υπήρχε μια ομάδα των σκληροπυρηνικών οπαδών της Χιμνάσια, οι οποίοι σχεδίαζαν να αφαιρέσουν την καρδιά από το πτώμα. Αυτό τελικά δεν συνέβη. Θα ήταν μια εξαιρετικά απεχθής πράξη. Οι αρχές εντόπισαν αυτά τα σχέδια και τα απέτρεψαν. Η καρδιά του αφαιρέθηκε για να ερευνηθούν καλύτερα τα αίτια του θανάτου του».

Τονίζεται επίσης, ότι η καρδιά του Ντιέγκο Μαραντόνα ζύγιζε το διπλάσιο από το φυσιολογικό βάρος που είναι τα 500 γραμμάρια και αυτό είναι ένα δείγμα της επιβαρυμένης υγείας του.