Έντονη είναι η αντίδραση των Αυστραλών φιλάθλων του τένις, έπειτα από την απόφαση του χορηγηθεί ιατρική εξαίρεση από τις απαιτήσεις εμβολιασμού στον Νόβακ Τζόκοβιτς προκειμένου να αγωνιστεί στο τουρνουά.

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής του Australian Open, Κρεγκ Τάιλι, προέτρεψε σήμερα τον Νόβακ Τζόκοβιτς να αποκαλύψει τον λόγο της «ιατρικής εξαίρεσης» που θα του επιτρέψει να συμμετάσχει στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς.

Παράλληλα, έξαλλος φαίνεται να είναι και ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, ο οποίος ζητά να δει τις αποδείξεις για την ιατρική εξαίρεση, αλλιώς «θα φύγει με το πρώτο αεροπλάνο».

Ο πρωταθλητής δημοσίευσε χθες μία φωτογραφία του σε ένα αεροδρόμιο, δηλώνοντας πως έχει λάβει ιατρική εξαίρεση και πως ετοιμάζεται για το ταξίδι του στη Μελβούρνη.

Οι διοργανωτές του Australian Open ανέφεραν πως χορηγήθηκε ιατρική εξαίρεση μέσω μιας «αυστηρής διαδικασίας εξέτασης», που πραγματοποιήθηκε μέσω των κατευθυντήριων γραμμών της Τεχνικής Συμβουλευτικής Ομάδας Ανοσοποίησης (ATAGI) της χώρας.

Η ανάρτηση Τζόκοβιτς

Στο tweet του, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έγραψε: «Καλή χρονιά σε όλους! Εύχομαι σε όλους σας υγεία, αγάπη και ευτυχία κάθε στιγμή και να νιώσετε αγάπη και σεβασμό προς όλα τα όντα σε αυτό τον υπέροχο πλανήτη. Πέρασα υπέροχο ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους μου στις διακοπές και σήμερα κατευθύνομαι στην Αυστραλία με άδεια εξαίρεσης. Πάμε 2022!!!».


Οργή στην Αυστραλία για την... εξαίρεση

Ωστόσο, πολλοί λάτρεις του αθλητισμού έσπευσαν να σχολιάσουν την «άδεια εξαίρεσης» του Νόβακ Τζόκοβιτς και θέλησαν να μοιραστούν την οργή τους για την απόφαση.

Ένας χρήστης έγραψε: «Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες δεν θα παρακολουθήσω τένις. Δεν πρέπει να δοθεί εξαίρεση στον Τζόκοβιτς. Μισώ το ότι ισχύει ο ίδιος κανόνας για όλους εμάς και ένας άλλος κανόνας για λίγους ευνοούμενους».

Κάποιος άλλος σχολίασε: «Άρα, οι εμβολιασμένοι Αυστραλοί δεν επιτρεπόταν να περάσουν τα σύνορα για να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που πεθαίνουν, αλλά ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιτρέπεται να έρθει (πιθανώς χωρίς εμβολιασμό) από το εξωτερικό για να παίξει τένις. Απίστευτο».