Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
Ανωνυμο__1823___700_px__-_2022-02-16T183901_646
Sports

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Κόβει την ανάσα η πτώση αθλητή του σκι - Τον έσωσε το κράνος

Προς ανακούφιση όλων ο αθλητής κατάφερε να σταματήσει και να σηκωθεί αν και ζαλισμένος

Ένα συγκλονιστικό περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια των αγώνων του Αλπικού σκι στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Ειδικότερα, οι θεατές που παρακολουθούσαν τους αγώνες του Αλπικού σκι (το λεγόμενο σλάλομ) στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, κράτησαν την αναπνοή τους. Ένας 28χρονος αθλητής ο Ανδρέα Ζάμπα, που κατέβαινε το βουνό με μεγάλη ταχύτητα κάνοντας «ζιγκ ζαγκ» ανάμεσα στα σημαιάκια, έχασε την ισορροπία του.

Από την ταχύτητα η πτώση ήτα και σφοδρή αλλά και εντυπωσιακή. Άρχισε να φέρνει πολλές τούμπες πάνω στο χιόνι ενώ σηκωνόταν και ψηλά στον αέρα. Κάτω από άλλες συνθήκες και χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό η πτώση αυτή θα ήταν θανατηφόρα.

Τον έσωσε το κράνος

Ο Ζάμπα όμως φορούσε κράνος – κάτι που είναι υποχρεωμένοι να φοράνε όλοι οι αθλητές – το οποίο τον προφύλαξε από τα χτυπήματα και του έσωσε τη ζωή κατά το πέσιμο του.

Τελικά, προς ανακούφιση όλων ο αθλητής κατάφερε να σταματήσει και να σηκωθεί αν και ζαλισμένος. Δεν κατάφερε όμως να ολοκληρώσει το αγώνισμα και να τερματίσει αφού η προσπάθεια του ήταν κακή.