Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες που έλαβαν χώρα στο Πεκίνο, ολοκληρώθηκαν χθες, με την τελετή λήξης να έχει έντονο ελληνικό χρώμα.

Η ελληνική σημαία μπήκε πρώτη στο γήπεδο κατά την έναρξη της Τελετής Λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας ακούστηκε στο κλείσιμο, έγινε έπαρση της ελληνικής σημαίας, ενώ μια παιδική χορωδία τραγούδησε σε άπταιστα ελληνικά τον Ολυμπιακό Ύμνο.

Σαράντα παιδιά από την Κίνα, που ήταν απόλυτα συντονισμένα στις κινήσεις τους, τραγούδησαν στα ελληνικά το Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο εντυπωσιάζοντας και κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες της Κίνας ολοκληρώθηκαν χθες, ύστερα από 16 ημέρες αγωνιστικού προγράμματος.

Η Κίνα έλαβε ακραία μέτρα για να μην εξαπλωθεί ο Covid, δημιουργώντας την περίφημη φούσκα -στο πλαίσιο της πολιτικής του μηδενικού covid-19 και καταφέρνοντας έτσι να μην υπάρξει διάδοση. Ωστόσο, δέχτηκε οξεία κριτική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους Αγώνες του Πεκίνου, είχαν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 2.800 αθλητές και ανάμεσά τους αγωνίστηκαν πέντε Έλληνες.

Από πλευράς Ελλήνων αγωνίστηκαν οι Απόστολος Αγγέλης (Δρόμοι Αντοχής), Γιάννης Αντωνίου (Αλπικό Σκι), Μαρία Ντάνου (Δρόμοι Αντοχής), Νεφέλη Τίτα (Δρόμοι Αντοχής) και Μαρία Ελένη Τσιόβολου (Αλπικό Σκι).

Ο Ιωάννης Αντωνίου, ήταν ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην Τελετή Λήξης στη «Φωλιά του Πουλιού» και μπήκε πρώτος στο στάδιο.

Η τελετή λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ήταν λιτή αλλά εντυπωσιακή, με τη σκηνοθεσία και τα ειδικά εφέ να εντυπωσιάζουν. Το υπέροχο στάδιο «Η φωλιά του Πουλιού», όμως, ήταν σχεδόν άδειο με την πανδημία και τα σκληρά μέτρα της Κίνας να στερούν τη δυνατότητα στους θεατές να βρεθούν στις κερκίδες του.