Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε και το εμπόδιο του Αμερικανού Μάρκους Γκίρον και επικρατώντας με 2-0 σετ προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά του Ακαπούλκο, όπου θα αντιμετωπίσει τον Κάμερον Νόρι.

Ο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, συνέχισε δυναμικά την πορεία του στο τουρνουά και θα βρεθεί στα ημιτελικά για δεύτερη συνεχή χρονιά. Εκεί θα βρει απέναντί του τον Βρετανό (Νο12) Κάμερον Νόρι που επικράτησε του Γκόγιοβτσικ με 2-0 σετ.

Ο Στέφανος έμεινε ψύχραιμος στα κρίσιμα σημεία όταν ο αντίπαλός του πίεσε και έκανε το μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ του ματς. Ο Γκίρον τον απείλησε στη συνέχεια με τέσσερα μπρέικ πόιντ, αλλά ο Έλληνας το διαχειρίστηκε με ψυχραιμία και συγκέντρωση στο πλάνο του, καθαρίζοντας το πρώτο σετ με 6-3.

Το ξεκίνημά του στο δεύτερο σετ ήταν ιδανικό καθώς έκανε μπρέικ στο σερβίς του Γκίρον, ένα μπρέικ που του έδωσε από το ξεκίνημα "αέρα" και αυτοπεποίθηση. Ο Στέφανος έκανε το καθήκον του, κράτησε το σερβίς του στην διάρκεια του σετ και έφτασε με σχετική άνεση στα ημιτελικά του τουρνουά στο Μεξικό.