Από καρκίνο του προστάτη πάσχει ο 71χρονος προπονητής Λουίς Φαν Χάαλ.

Ο Λουίς Φαν Χάαλ ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή της ολλανδικής τηλεόρασης και αποκάλυψε πως πάσχει από καρκίνο του προστάτη.












Όπως είπε, ο καρκίνος είναι επιθετικής μορφής και ήδη έχει υποβληθεί σε 25 θεραπείες, χωρίς κανείς να έχει αντιληφθεί τίποτα. Ο 71χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός της Ολλανδίας, ο οποίος οδήγησε τους «Ορανιέ» στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, επισήμανε πως είχε επιλέξει να κρατήσει μυστική την περιπέτεια της υγείας του για να μη δημιουργηθεί έξτρα βάρος στις τάξεις της εθνικής ομάδας της πατρίδας του.
















«Δεν ξέρουν τίποτα, βλέπουν τα μάγουλά μου να αστράφτουν και λένε ''ένας πολύ υγιής άνθρωπος''. Δεν ισχύει στην προκειμένη περίπτωση, αλλά δεν είναι το νόημα να δείχνω ταλαιπωρημένος».

«Πιστεύω πως δεν λες σε ανθρώπους με τους οποίους δουλεύεις τέτοια πράγματα γιατί ενδέχεται να επηρεάσει τις επιλογές και την αποφαστικότητα τους, οπότε σκέφτηκα πως οι παίκτες μου δεν πρέπει να το μάθουν», ανέφερε επίσης ο πολύπειρος προπονητής και προσέθεσε: «Πολλές φορές κατά την διάρκεια της θητείας μου στον πάγκο της Ολλανδίας, έπρεπε να φύγω κρυφά τα βράδια για να πάω στο νοσοκομείο, δίχως οι παίκτες μου να το μάθουν».















Αφορμή για την παρουσία του στην εκπομπή «Humberto on Sunday» ήταν ένα ντοκιμαντέρ που γυρίζεται για τη ζωή του. «Έχω περάσει πολλά με τις αρρώστιες. Η γυναίκα μου είχε και εκείνη προβλήματα, Είναι μέρος της ζωής. Ως άνθρωπος πιστεύω πως γίνομαι πιο... πλούσιoς μετά από αυτές τις εμπειρίες. Πιστεύω ότι αυτό θα πρέπει να είναι μέσα στο ντοκιμαντέρ».

Μετά την ανακοίνωση, μηνύματα συμπαράστασης στον Λουίς Φαν Χάαλ έστειλαν τόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όσο και η Μπαρτσελόνα, ομάδες τις οποίες έχιε προπονήσει στο παρελθόν.