Το ευρωπαϊκό όνειρο συνεχίζεται για την εντυπωσιακή Βιγιαρεάλ, που επικράτησε της Μπάγερν με 1-0 στο πρώτο μεταξύ τους ματς για την προημιτελική φάση του Champions League.

Πέρυσι κατέκτησε το Europa League, φέτος απέκλεισε τη Γιουβέντους με 3άρα στο Τορίνο και τώρα πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη επί της Μπάγερν με 1-0. Η εντυπωσιακή Βιγιαρεάλ του Ουνάι Έμερι είναι ασταμάτητη και συνεχίζει να τρελαίνει την Ευρώπη!

Το «κίτρινο υποβρύχιο» πήρε προβάδισμα πρόκρισης κόντρα στους Βαυαρούς χάρη στο γκολ του Ντανζούμα (8′), ενώ μάλιστα θα μπορούσε να είχε πετύχει -τουλάχιστον- άλλο ένα γκολ.

Πλέον, αυτό που μένει για την πρωταθλήτρια του Europa League είναι να κυνηγήσει στο Μόναχο τη… συνέχεια του ονείρου.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, όμως η ομάδα του Ουνάι Έμερι είχε την τύχη να βρει δίχτυα στην πρώτη της ευκαιρία. Συγκεκριμένα, στο 8ο λεπτό ο Ντανζούμα έκανε το 1-0 με κοντινή προβολή, ύστερα από σουτ του Παρέχο.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν έστησαν… πούλμαν, αλλά επιχείρησαν αρκετές φορές να βρουν και δεύτερο γκολ, την ώρα που η ομάδα του Νάγκελσμαν ήταν εντελώς ακίνδυνη. Στο 41′ οι Ισπανοί διπλασίασαν τα τέρματα τους με σέντρα-σουτ του Κόκλεν, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά από χρήση VAR λόγω οφσάιντ. Κάπως έτσι, η Βιγιαρεάλ πήγε στην ανάπαυλα με προβάδισμα.

Στο δεύτερο μέρος είχαμε μια… επανάληψη πάνω-κάτω του πρώτου, με την ισπανική ομάδα να επιχειρεί συνεχώς προσπάθειες για δεύτερο γκολ και τους Βαυαρούς να τα έχουν χαμένα.

Στο 53′ ο Μορένο είχε μια τεράστια ευκαιρία να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στο «κίτρινο υποβρύχιο», αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ τρία λεπτά πιο πριν ο Γκνάμπρι είχε εξαπολύσει ένα ωραίο σουτ που κατέληξε άουτ.

Ο Μορένο απείλησε ξανά, στο 57′ και μάλιστα πίσω από το κέντρο, με τον Νόιερ να έχει βγει πολύ μακριά από την εστία του. Όσο και να κυλούσε ο χρόνος η κακή εικόνα της Μπάγερν δεν άλλαζε, ενώ στο 87′ η ομάδα του Ουνάι Έμερι είχε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία, με τον Πεντράθα να αστοχεί από θέση τετ α τετ.

Στο φινάλε της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι πίεσαν αρκετά, όμως ήταν αργά πλέον και η Βιγιαρεάλ πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη, που της έδωσε -αν και ισχνό- προβάδισμα πρόκρισης.

Ο Μπενζεμά… αγόρασε την Τσέλσι

Ότι και να πεις για τον Καρίμ Μπενζεμά πραγματικά είναι πολύ λίγο. Με νέο χατ τρικ του Γάλλου (ύστερα από αυτό κόντρα στην Παρί) η Ρεάλ έφυγε με σπουδαία νίκη 3-1 από το Λονδίνο και πλέον η «Βασίλισσα» έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Ο επιθετικός των «μερένγκες» σκόραρε με δύο φανταστικές κεφαλιές και ύστερα από ένα «δώρο» του Εντουάρ Μεντί, μείωσαν στο σκορ με τον Χάβερτς οι μπλε, ωστόσο πλέον καλούνται να ανέβουν ένα… βουνό στην ρεβάνς του «Μπερναμπέου», αν θέλουν να διατηρήσουν τα σκήπτρα.

Η Τσέλσι ξεκίνησε την αναμέτρηση έχοντας την κατοχή της μπάλας, με την Ρεάλ από την μεριά της να περιμένει στο δικό της μισό, ώστε να βρεί τους κατάταληλους χώρους για να χτυπήσει στην… αντεπίθεση.

Οι  αντεπιθέσεις ήταν η αποδεκτή επιλογή απειλής για τους φιλοξενούμενους, που με μία τέτοια στο 10′ ο Βινίσιους έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Ωστόσο κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Καρίμ Μπενζεμά. Αρχικά  ο Γάλλος φορ έπιασε απίθανη καρφωτή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Βραζιλιάνου, ανοίγοντας το σκορ για τη Ρεάλ (21′) και τρία λεπτά αργότερα επανέλαβε το έργο.

Έπειτα από σέντρα του Μόντριτς, ο Μπενζεμά χώθηκε ανάμεσα στα στόπερ των Λονδρέζων και με υπέροχη κεφαλιά νίκησε ξανά τον Μεντί για το 2-0 της ομάδας της Μαδρίτης.

Η αναμέτρηση στο πρώτο μέρος είχε ξέφρενο ρυθμό, με τους γηπεδούχους να έχουν ορισμένες τελικές και ένα γκολ με τον Χάβερτς στο 40′ με τον Μπενζεμά να έχει ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ στο οποίο έστειλε την μπάλα άουτ, λίγο πριν την ανάπαυλα.

Στην επάναληψη ο Τόμας Τούχελ, ανακάτεψε την τράπουλα  με την έξοδο των Ενγκολό Καντέ και Αντρέας Κρίστενσεν. Ωστόσο το πλήρωσε λίγα λεπτά αργότερα με τον Μεντί να υποπέφτει σε μια επική… γκάφα και τον Καρίμ Μπενζεμά να πετυχαίνει ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του για το 1-3.

Η Τσέλσι προσπάθησε να μπεί ξανά στο ματς, όμως ο Κουρτουά ήταν σε εξαιρετική βραδιά και επενέβη όποτε χρειάστηκε. Το 3-1 δίνει στη Ρεάλ σαφές προβάδισμα πρόκρισης, με την Βασίλισσα να έχει βάλει πλέον πλώρη για το 14ο ευρωπαϊκό.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Σίλβα, Κρίστενσεν (46′ Κόβατσιτς), Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Καντέ (46′ Ζιγές), Ζορζίνιο, Μάουντ, Αθπιλικουέτα, Πούλισικ (64′ Λουκάκου), Χάβερτς

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο (64′ Νάτσο), Αλάμπα, Μεντί, Κρόος (74′ Καμαβινγκά), Καζεμίρο, Μόντριτς, Βαλβέρδε (86′ Θεμπάγιος), Μπενζεμά (86′ Μπέιλ), Βινίσιους

Πηγή: to10.gr