Ακόμα… χτυπάνε πέναλτι στον αγώνα Απόλλωνα Ευρωπού-ΑΕ Πολυκάστρου, για το τοπικό Κιλκίς!

Και δεν ήταν κάποιος τυχαίος αγώνας αλλά ημιτελικός που θα έκρινε ποιος θα περάσει στον τελικό για να ανέβει – εάν κερδίσει στον τελικό – στην Γ Εθνική.

Ο αγώνας έγινε στο γήπεδο του Απόλλωνα το οποίο είχε κόσμο και στις εξέδρες και πίσω από τα τέρματα. Όλα έμοιαζαν ιδανικά για τις δυο ομάδες και δεν είχαν προλάβει να περάσουν 33 δευτερόλεπτα από την έναρξη όταν το Πολύκαστρο άνοιξε το σκορ και έκανε το 0-1.

Fair play

Όμως το γκολ του προήλθε τη στιγμή που οι παίκτες του Απόλλωνα είχαν σταματήσει επειδή ένας ποδοσφαιριστής του Πολύκαστρου είχε χτυπήσει. Μια μίνι σύσκεψη στο κέντρο του γηπέδου και οι φιλοξενούμενοι αποφάσισαν ότι έπρεπε να τηρήσουν το fair play.



Έτσι όταν ο Απόλλωνας κάνει την σέντρα κανείς παίκτης του Πολύκαστρου δεν μαρκάρει επίτηδες και αφήνουν την ομάδα του Ευρωπού να ισοφαρίσει. Από εκεί και μετά παίχτηκε ποδόσφαιρο μέχρι το σφύριγμα της λήξης και την παράταση.

…και πέναλτι

Η διαδικασία λοιπόν οδηγήθηκε μοιραία στα πέναλτι. Η κάθε ομάδα άρχισε να βαράει από τα 11 μέτρα και τα 4 πρώτα πέναλτι βρήκαν δίχτυα. Οι δυο ομάδες ήταν ισόπαλες 2-2.

 

Από εκεί και μετά άρχισε ένα ρεσιτάλ αστοχία και στραβοκλωτσιάς με την μπάλα να πηγαίνει είτε στα χέρια του τερματοφύλακα είτε ψηλά πάνω από τα δοκάρια. «Στα περιστέρια» όπως έλεγαν παλιά στις αλάνες.

Τελικά αφού χάθηκαν 7 πέναλτι, 4 για το Πολύκαστρο και 3 για τον Απόλλωνα στο τελευταίο πέναλτι ο παίκτης του Απόλλωνα καταφέρνει να σκοράρει και να τελειώσει ο αγώνας.