EyaGMarinakis
Sports

Η συγκινητική ομιλία του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Νότιγχαμ με άρωμα Ελλάδας (βίντεο)

Ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ, εν μέσω αποθέωσης, μίλησε για την άνοδο των Reds στην Premier League και έδωσε το στίγμα για την επόμενη σεζόν

Με αναφορές στην ιστορία της Ελλάδος και με δεσμεύσεις προς τους οπαδούς της Νότιγχαμ Φόρεστ για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες, απευθύνθηκε ο ιδιοκτήτης της ομάδας Βαγγέλης Μαρινάκης στους χιλιάδες φίλους της ομάδας που είχαν συγκεντρωθεί στο δημαρχείο της Πόλης για να αποθεώσουν τους πρωταθλητές. Ο ιδιοκτήτης της ιστορικής ομάδας τόνισε ότι θα προχωρήσει σε σημαντικές κινήσεις για την ενίσχυση του συλλόγου, αναφέροντας ότι η Νότιγχαμ δεν ανέβηκε απλώς στην Premier League, αλλά ότι οι φίλοι της ομάδας θα δουν πολλές νίκες και τρόπαια. Ο κ. Μαρινάκης ευχαρίστησε ονομαστικά τον γιό του Μιλτιάδη για τη συμβολή του στην προσπάθεια, καθώς και τον προπονητή της Νότιγχαμ Στιβ Κούπερ και τους παίχτες, όπως επίσης και τους κυρίους Δουρέκα και Βρέντζο. Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μαρινάκη προς τους φίλους της Νότιγχαμ Φόρεστ έχει ως εξής:

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Βαγγέλης Μαρινάκης:

 «Για εμένα, από την πρώτη στιγμή, δεν ήταν μια επένδυση. Είναι το πάθος μου για το ποδόσφαιρο, για όλο αυτό το κοινό, για όλους τους ανθρώπους του Νότιγχαμ, για τους οπαδούς μας στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό και οι οποίοι ήθελαν να δουν την ομάδα εκεί που ανήκει. Αυτή η ομάδα ανήκει στην Premier League. Και αυτό για το οποίο θέλω να σας διαβεβαιώσω είναι ότι θα δώσουμε όλη την ώθηση στον Στιβ (Κούπερ) και το επιτελείο του για τη νέα σεζόν, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και να προσπαθήσουμε, όχι μόνο να διατηρήσουμε τη θέση μας στην Premier League, αλλά και να αποδώσουμε καλά. Διότι όριό μας είναι ο ουρανός. Και στη ζωή μου, σε οτιδήποτε καταπιάστηκα, πάντα ήθελα να είμαι στην κορυφή. Είναι κάτι που μπορεί να φαντάζει δύσκολο σήμερα, αλλά θα είναι ευκολότερο όσο περνούν τα χρόνια.

 Ολοι ευχόμαστε ότι δεν θα είναι η τελευταία φορά που στεκόμαστε σε αυτό το μπαλκόνι. Πόσο σύντομα πιστεύετε ότι θα γυρίσουμε ως πρωταθλητές στην Premier League: «Αυτό θα είναι φανταστικό, θα είναι καταπλητκικό για τον κόσμο, αλλά θα ήθελα να σημειώσω κάτι άλλο. Ερχομαι από την Ελλάδα και ξέρετε, η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλη ιστορία, στην Ελλάδα γεννήθηκε η Δημοκρατία και όλοι ζούμε με αυτή την ιστορία. Αλλά μερικές φορές δεν βλέπεις το μέλλον, επειδή μιλάς για το παρελθόν. Τώρα, πρέπει να χαράξουμε μια γραμμή και να γράψουμε νέα ιστορία για αυτόν τον σύλλογο. Επειδή ο Μπράιαν Κλαφ έκανε πολλά για αυτό το κλαμπ, πολύ μεγάλες επιτυχίες. Αλλά τώρα, 40 χρόνια μετά, ο Στιβ Κούπερ έκανε παρεμφερές ή και ακόμη μεγαλύτερο, εάν υπολογίσουμε τις συνθήκες, αλλά και πόσο ανταγωνιστικό έχει γίνει το ποδόσφαιρο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σεβόμαστε την ιστορία μας, αλλά τώρα είναι η ώρα να γράψουμε νέα ιστορία, ακόμη πιο λαμπρή. Φυσικά, πολλά εξαρτώνται και από εσάς. Να συνεχίσετε να δείχνετε την καταπληκτική σας υποστήριξη στα χρόνια που έρχονται, να είστε δίπλα στην ομάδα και σας υπόσχομαι ότι θα δείτε πολλές νίκες και τρόπαια να έρχονται.

 Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Στιβ Κούπερ και την ομάδα του, να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές, το μάνατζμεντ, τον Ντέι, τον Κούλη, τον Γιάννη και φυσικά θέλω να συγχαρώ επίσης τον γιο μου, Μιλτιάδη, καθώς από την αρχή της εφετινής σεζόν συμμετείχε στην ομάδα, κράτησε σωστά τις ισορροπίες και είδαμε μία υπέροχη ανατροπή. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την εκπληκτική υποστήριξή σας».