Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των Μπαρτσελόνα, Τσέλσι και Ίντερ, Σαμουέλ Ετό δεν έχει πληρώσει διατροφή 40.000 ευρώ και δεν εκπληρώνει καμία από τις υποχρεώσεις του ως πατέρας, καταγγέλλει πρώην σύντροφός του η οποία κατάφερε μετά από δικαστικό αγώνα να αποδείξει ότι η -22χρονη σήμερα- κόρη της είναι παιδί του Ετό.

Ο Ετό, πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Καμερούν σήμερα, αποδείχθηκε πως είναι ο πατέρας της 22χρονης Ισπανίδας Ερίκα Ντο Ροζάριο Νιέβες, το 2018.

Ωστόσο, η νεαρή μαζί με τη μητέρα της, Αντιλέουσα, ξεκίνησαν νέο δικαστικό αγώνα στον οποίο απαίτησαν από τον Σαμουέλ Ετό τα 1.400 ευρώ το μήνα που ο δικαστής έκρινε ότι έπρεπε να της καταβάλει το επίδομα τέκνων. Ενα ποσό βέβαια το οποίο δεν έχει καταβάλει ποτέ του ο Ετό με την εκκρεμότητα να φτάνει τις 40.000 ευρώ.

«Δεν έχει δώσει ποτέ τίποτα. Στο κορίτσι δεν έχει δώσει ούτε γλειφιτζούρι, ούτε καν το παραμικρό από την ημέρα που γεννήθηκε. Τίποτα απολύτως, ούτε όταν υπήρξε δικαστική απόφαση. Έχει μεγαλώσει χωρίς τον πατέρα της και λυπάται πολύ γιατί δεν της έχει δώσει καν την ευκαιρία να τον γνωρίσει», τόνισε η μητέρα της Έρικα Ετό ντο Ροσάριο, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο Ετό δεν βοήθησε όταν η μικρή Έρικα έκανε μια σοβαρή επέμβαση σε ηλικία 3,5 ετών και αφαίρεσε το ένα της νεφρό.

«Οι γιατροί έπρεπε να γνωρίζουν το ιατρικό ιστορικό των γονέων, για να μάθουν αν υπάρχει ιστορικό. Ήταν τριάμισι χρονών το παιδί. Επικοινώνησα με έναν κοινό φίλο και μου απάντησε ότι προτιμούσε να μην επιμείνω. "Κοίτα, Ντι Ντι, του το είπα ήδη και την τελευταία φορά μου απάντησε "δεν με νοιάζει αν πεθάνουν η μητέρα και το κορίτσι, άσε με ήσυχο”. Ήμουν απολύτως συντετριμμένη».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σαμουέλ Ετό δεν αναγνωρίζει παιδί του, καθώς το 2004, ένα δικαστήριο στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα αποφάσισε υπέρ της Άνα Μπαράνκα, μιας νεαρής γυναίκας που γνώρισε και με την οποία είχε τρίμηνη σχέση που έληξε όταν έμεινε έγκυος.

Ωστόσο, ο παλαίμαχος επιθετικός αποφεύγει εδώ και χρόνια να καταβάλει τη διατροφή που επέβαλε ο δικαστής και τόσο ο γυναίκα όσο και η κόρη της Άνι, τον οδήγησαν στο δικαστήριο τουλάχιστον άλλες δύο φορές (2019 και 2020) με την ελπίδα ότι ο Καμερουνέζος αθλητής θα τους πληρώσει τις 10.000 ευρώ ως διατροφή που τους οφείλει.