Ο Κιλιάν Μπαπέ θεωρήθηκε ένας από τους ηγέτες της Εθνικής Γαλλίας, ωαστόσο στο τελευταίο Euro απέβη μοιραίος για την ομάδα του.

Υπενθυμίζεται ότι ο μεγάλος σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν ήταν εκείνος που την άφησε εκτός στη φάση των «16», χάνοντας πολλές ευκαιρίες και αστοχώντας από το σημείο του πέναλτι στο ματς με αντίπαλο την Ελβετία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 23χρονος ήταν ο μόνος που δεν κατάφερε να βάλει γκολ στις δέκα εκτελέσεις, με αποτέλεσμα οι Ελβετοί να είναι εκείνοι που πανηγύρισαν τελικώς την πρόκριση (νίκη με 5-4).

Σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκρετ, αποκάλυψε ότι ο νεαρός επιθετικός είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από την Εθνική, καθώς δεν αισθάνθηκε στήριξη από την Ομοσπονδία.

«Θεωρούσε ότι η Ομοσπονδία δεν τον υπερασπίστηκε μετά το χαμένο πέναλτι και την κριτική στα δίκτυα. Συναντηθήκαμε για πέντε λεπτά στο γραφείο μου. Ήταν θυμωμένος, και δεν ήθελε να παίξει άλλο για τη Γαλλία, κάτι που προφανώς δεν υποστήριζα. Ξέρετε πώς είναι, είναι νικητής, ήταν πολύ απογοητευμένος, όπως όλοι μας, από τον αποκλεισμό. Είναι ένας υπέροχος τύπος, πολύ πιο γενναιόδωρος από όσο νομίζετε», είπε χαρακτηριστικά.