Mέσα στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, είναι η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών, με τους παίκτες να έχουν πλέον το βλέμμα τους στραμμένο προς την κορυφή και το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Έντεκα μήνες μετά το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών γράφει και πάλι ιστορία.

Το απόγευμα της Παρασκευής (1/7, 17:00, ΕΡΤ2) αντιμετωπίζει την Ιταλία στο «Άλφρεντ Χάγιος» της Βουδαπέστης με στόχο μια θέση στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος την Κυριακή (3/7, 21:00).

«Οι προσδοκίες και οι φιλοδοξίες πλέον είναι μεγαλύτερες, γιατί μετά από μια μεγάλη επιτυχία πρέπει να αποδείξουμε πως δεν ήταν πυροτέχνημα το Τόκιο, αλλά να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, πιστεύω στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας όλοι το σκεφτόμαστε και τι καλύτερος τρόπος στο παγκόσμιο με ένα μετάλλιο πάλι να δείξεις ότι παραμένεις πρωταγωνιστής» δήλωνε ο Ντίνος Γενηδουνιάς στο Gazzetta, παραμονές έναρξης της διοργάνωσης.

Η ατυχία «χτύπησε» την εθνική ομάδα με τον τραυματισμό του βασικού τερματοφύλακα Μάνου Ζερδεβά στον προημιτελικό με τις ΗΠΑ. Ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος, στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση, θα υπερασπιστεί την εστία της εθνικής ομάδας και μαζί με τους συμπαίκτες του θα παίξουν και για τον Ζερδεβά.

Ο Θοδωρής Βλάχος και οι παίκτες του καλούνται να ξεπεράσουν την κάτοχο του τίτλου Ιταλία, του Σάντρο Καμπάνια και να εξασφαλίσουν από σήμερα, το ασημένιο μετάλλιο και την Κυριακή με αντίπαλο την Ισπανία ή την Κροατία να ανέβουν στην κορυφή του κόσμου.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα μετρά δύο χάλκινα μετάλλια στην υδατοσφαίριση ανδρών σε παγκόσμια πρωταθλήματα και ο Καμπάνια έχει σχέση και με τα δύο.